Nem tetszik a Pozsony név Slota pártjának

2010. május 11. 10:16

Pozsony? Nem, Bratislava - olvasható az SNS legújabb óriásplakátján. Katonai konfliktus kezdetét jelenti Jan Slota értelmezésében, ha Magyarország kettős állampolgárságot ad a határon túli magyaroknak.

2010. május 11. 10:16

Pozsony? Nem, Bratislava - ez áll a Szlovák Nemzeti Párt óriásplakátján Rudolf Pucík alelnök arcképe alatt. Jól illeszkedik a darab a szélsőjobboldali párt stratégiájába, hiszen nem ez az első, hogy a kampányban magyarellenes húzásokkal próbálnak szavazatokat szerezni. „A magyar parlament által kinyilatkoztatott kettős állampolgárság katonai konfliktus kezdete. Így kezdődött a második világháború, hogy Hitler kettős állampolgárságot adott az osztrákoknak, a szudétanémeteknek és a lengyelországi németeknek” - jelentette ki egy pénteki konferencián a Fidesz egyik legfőbb ígéretére, a kettős állampolgárság megadására reagálva Slota.

Slota pártja hónapok óta 6 százalékon áll a Focus közvélemény-kutatásaiban, de májusra megugrottak, elérték a 8,6 százalékot. A 2006 előtt kormányzó szlovák kereszténydemokrata szövetség (SDKÚ-DS) lehet a második 13,6 százalékkal, a harmadik pedig egy új párt, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) 11,5 százalékkal. A Most-Híd 6,2%-kal bekerülhet a parlamentbe, míg a Magyar Koalíció Pártja az öt százalékos küszöb környékén ingadozik - akárcsak a Vladimir Meciar vezette HZDS.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2010. május 11. 21:05
Szlovákia most éli történelmének első dackorszakát, mint a négyévesek. Türelem, kinövik.
WonderCsabo
2010. május 11. 18:33
Ez a Slota beteg. Azt meg nem értem, hogy az amúgy is csökkenő felvidéki magyarság minek osztja meg magát 2 pártra... :(
Kündü
2010. május 11. 14:23
Amúgy MITKERES a SNS logóján a turulmadár??! Ez ellen hisztérikusan támadott a Slota-banda évekig... Vagy tán azt is el akarják lopni - holott belső-ázsiai türk ragadozómadár-név és totem??! A kettőskeresztet is lopták: magyar királyi kódexekben a magyar vitézek viselnek a pajzsukon kettőskeresztet, és a történelmi magyar címer egy részét lopták ki és festették át ezek a senkiházi szolgafajták!
Kündü
2010. május 11. 14:19
A POZSONY (régi írásokban POSON) név önmagában is szláv. Ezt a őseink átvették a honfoglalás után, amikor is épp Pozsonynál, 907-ben verték szarrá a morvákat és . Ez a szláv név a "po"-névelő és egy főnév együttese. Éppúgy mint a délvidéki Pozsega (horvát eredetű), 1100 évig magyar megye és város neve, illetve Poznan lengyel város neve. A tótok identitásnélküli faszkalapok. Ha a magyar királyság koronázóvárosa szláv nevű is, akkor is elfogadhatatlan nekik...:))) Barmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!