Haaretz: Nem kerül hatalomra a Jobbik

2010. április 15. 12:27

Nem kell félni a radikális párttól az izraeli lap szerint, amely a Mazsihisz elnökét is megszólaltatta.

2010. április 15. 12:27

Az izraeli napilap is foglalkozott a magyarországi választásokkal. A lap szerint a Jobbik harmadik helye ellenére sem fog szerephez jutni a kormányzatban. A középjobb Fidesz nem szándékozik koalícióra lépni a Jobbikkal - írja a Haaretz.

A lap szerint a Jobbik kampányában a zsidókat és a cigányokat tették meg Magyarország bajainak felelőseivé. A Haaretz idézte Orbán Viktort, miszerint a választásokat európai kontextusban kell szemlélni: Magyarország egy európai nemzet, egy olyan erős demokráciával, ami meg tudja őt óvni. Orbán jó kormányzást ajánl az embereknek.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke a Haaretznek elmondta: bár aggasztó a Jobbik választási sikere, de kicsi az esélye annak, hogy a szélsőjobb vegye át az uralmat Magyarországon.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancs
2010. április 15. 17:34
Akkor végre megnyugodtak a kedélyek.
kanpalisoda
2010. április 15. 16:29
"Két perc jobbikozás- harminc másodperc Fidesz. Nem volt korrekt a stilus." Kezdődik a fidesz megdolgozása, nehogy enyhíteni merjen a sanyargatáson...izé költségvetési szigort akartam mondani.
iMan
2010. április 15. 16:27
Ha a Fidesz nem cseszi el,akkor nem is!
WonderCsabo
2010. április 15. 15:35
Végre, egy normális felfogás. Az itthoni szocik még mindig szövetségesként vagy egykori szövetségesként tekintenek és állítják be a Jobbikot a Fidesznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!