Slota lekésett a hazafiasságról

2010. február 12. 14:28

Nem volt elég képviselő a szlovák parlamentben, hogy megszavazzák az SNS által benyújtott hazafiassági törvényt. Az SNS már arról is lemondott, hogy a személyi igazolvány átvételekor hazafiassági esküt kelljen tenni.

2010. február 12. 14:28
Márciusban szavaznak Szlovákiában az SNS által benyújtott hazafiassági törvényről, mert pénteken obstrukció miatt nem volt határozatképes a törvényhozás. Még Ján Slota sem volt jelen, így háromszor is nekifutottak a voksolásnak. Pavol Paška házelnök berekesztette a 48. ülésszakot. Az SNS már arról is lemondott, hogy a 15 éveseknek hazafiassági esküt kelljen tenniük a személyi igazolványuk átvételekor, az eskütételi kötelezettség csak az államigazgatásban dolgozókra vonatkozna.

Simon Zsolt, a Híd alelnöke szerint az SNS farizues, amiért a törvényt előterjesztette. A pénteki vitában figyelmeztette Slotáékat, hogy a faliújságtender, a kvótaügy vagy a képviselői jelenléti ív aláírása más nevében nem számít a hazafias nevelés legjobb példájának. Simon javasolta, hogy a javasolt hazafiassági eskü szövegébe kerüljön bele: „Fogadom, nem lopom szét a közvagyont, az állam tulajdonát és nem írok majd alá a kollégám helyett.” Szerinte az SNS csak saját botrányairól akarja elterelni figyelmet. Rafael Rafaj, az SNS frakcióvezetője azzal vágott vissza, hogy az igazi botrány az olyan etnikai pártok léte, mint amilyenek a köztársaságot is felforgatták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!