Elhunyt a legendás paparazzo

2010. február 10. 12:07

Még januárban hunyt el nyolcvan évesen marylandi otthonában a valaha élt legnagyobb lesifotós, Felice Quinto, aki feltehetően Fellinit is megihlette.

2010. február 10. 12:07
Felice Quinto volt az első modern lesifotós. Ő volt elsőként képes bokrokban bujkálni, motorbiciklivel üldözni a korabeli csillagokat egész Rómában, ezzel szerezve előnyös, vagy épp kompromittáló képeket a világ pletykalapjai számára.

A gyászoló özvegy, Geraldine Quinto elmondása szerint a fotóst kérték fel eredetileg az Édes élet fotósának szerepére, hisz fiatalkora óta barátságot ápolt Fellinivel. A fényképész 1963-ban Amerikában telepedett le, egy ideig az AP ügynökségnek dolgozott, majd a hetvenes években a hírhedt Studio 54-ben készített képeket.

A fotós karrierje alkonyán sem tanúsított megbánást a többek között általa is kialakított celebkultúrával kapcsolatban. „Ilyenek az emberek. Látni akarják ezeket a képeket, és túl sok pénz van ebben” - mondta 1997-ben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!