Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Băsescu és a boszorkányság

2010. január 18. 13:52

Riválisa szerint paranormális erőket vetett be kampánya során Traian Băsescu román elnök.

2010. január 18. 13:52

Mircea Geoană, a román szociáldemokrata párt vezetője szerint a demokrata párti Băsescu az elnökválasztás döntő televíziós vitájában paranormális képességű személyek segítségét vette igénybe. Mihaela Geoană, a politikus felesége elmondta, hogy a választási vita során ő maga is erőtlen volt, férjén pedig „energetikai támadások” nyomait érezte. Az információt Victor Hrebenciuc, Geoană kampányfőnöke is megerősítette. A kampányfőnök felszólította a sajtót, hogy az információt ne kezeljék viccként.

Hrebenciuc elmondta: az sem véletlen, hogy a kampány során több demokrata párti vezető, köztük Băsescu is, ibolyakék ruhadarabokat viseltek, valamint, hogy a vitát éppen egy csütörtöki napon tartották meg. Ez a nap ugyanis az ezoterikában a lila láng napja, a szín pedig a befolyásolásban segít. Băsescu erre reagálva azt mondta: Hrebenciuc nem tudja, hogy a 2009-es év divatszíne a lila.

Más PSD-politikusok zavartan vagy éppen elutasítóan reagáltak a Geoană-házaspár kijelentéseire. Adrian Năstase, a szociáldemokrata alakulat országos tanácsának elnöke hétfőn, újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: az állítólagos „energiatámadás” részleteiről Mircea és Mihaela Geoanát kell kérdezni, a PSD-nek azonban a parapszichológiai szeánszok helyett más célkitűzései vannak. Ion Iliescu, a PSD tiszteletbeli elnöke a Gândul című bukaresti napilapnak azt nyilatkozta: „Nem hittem volna, hogy a politikának ezen a szintjén ilyesmiről szó eshet. Az ilyen témák a naiv, tanulatlan embereknek valók.”
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. január 18. 14:42
Balkanoszocik. De Szilvásy öccsét legalább nem a miniszterelnökjelölti vitában állította meg Gandalf.
honphibu
2010. január 18. 14:22
Azért itthon a Lui Padre v. Gyurcsók összecsapás sem lesz semmi.
mrjoshua
2010. január 18. 14:10
Mi az, Szilvásy testvére tanácsadóként foglalatoskodik? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!