Szobrot állítottak Obamának

2009. december 09. 16:26

Indonéziában állították fel a Béke Nobel-díjas amerikai elnök szobrát.

2009. december 09. 16:26
Ez a világon az első emlékmű, amely az amerikai vezetőt mintázza. Indonézia részben magáénak is tekinti az elnököt, aki gyerekkorában, 1967 és 1971 között anyjával, indonéz származású nevelőapjával és féltestvérével négy évet élt a szigetország fővárosában.

A szobor gyerekként ábrázolja a világ legbefolyásosabb politikusát: a 10 éves forma kisfiú rövidnadrágot és pólót visel, és épp egy pillangóra mosolyog. Az Obamáék egykori lakhelyének közelében, a Menteng Parkban felállított szobrot azért emelték, hogy ezzel is ösztönözzék az indonéz gyerekeket. Az alkotást hivatalosan csütörtökön leplezi le a város kormányzója, Fauzi Bowo - számolt be a The Jakarta Globe című napilap.

A kétméteres bronzszobor mindenfajta állami támogatás nélkül, adományokból készült, költsége kétmillió forintnak megfelelő rúpiára rúg. A szobor talapzatán Eleanor Roosevelt egykori amerikai first lady mondása olvasható: "A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében". (MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SztAhanov
2009. december 10. 09:11
Obammeg... De ha nem olvasod el a magyarázatot, olyan mintha egy csípős karikatúra lenne ez a hónaljig felhúzott rövidnacis imbecilis hülyegyerekportré. Még dögcédula is van a nyakában, arra az esetre, ha elveszne... Viszont ha alaposan megfigyelitek, látszik, hogy jobbjában egy áttetsző kést tart... :)
sergei
2009. december 09. 22:30
http://vimeo.com/6747788
tevevanegypupu
2009. december 09. 18:43
Afganisztanban mar megkezdtek a sorozatgyartast.
blogen
2009. december 09. 17:01
Versenyben volt még a gombolyaggal játszó kiscica és gyermekét ölelő hős anya kompozíciója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!