Ismét fellángolt Isten kardja - Beigazolódott: Attila is magyar volt

2009. június 17. 11:26

Folytatódó MTI-címversenyünk második etapján szlovákiai alapanyagból dolgozunk.

2009. június 17. 11:26
MTI-címverseny sorozatunk lényege, hogy változtatás nélkül közlünk egy hírt az MTI-től, amire aztán kommentben várjuk olvasóink címjavaslatait. A tegnapi belpolos alapanyag után most itt egy gyújtogatós-szimbolikus a Felvidékről:

Ismeretlenek meggyújtották Attila hun fejedelem szobrát Csicsón

Ismeretlen tettesek vasárnap késő este gyúlékony anyaggal lelocsolták, majd meggyújtották Attila hun fejedelem csicsói faszobrát - jelentette az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.

Az esetről Nagy Szerénke, a szobor egyik alkotójának, Nagy Gézának a felesége számolt be az újságnak. Elmondása szerint vasárnap nem sokkal 22 óra után egy helybéli fiatalember észlelte, hogy több méter magas lángok csapnak fel a szobor körül, amelyek azonban gyorsan ellobbantak.

Nem hivatalos forrásból a lap úgy értesült, hogy ezzel egyidejűleg egy nyitrai rendszámú kocsiba szállt be néhány fiatal, és elhajtottak a helyszínről. „A nemesócsai rendőrőrsről telefonáltak még aznap éjjel, és a férjemet, a szobor tulajdonosát keresték. Ő sajnos a héten nincs itthon, éppen vasárnap reggel egyhetes nemzetközi fafaragó táborba utazott Szlovéniába“ - mondta Nagy Szerénke.

Azt, hogy pontosan mekkora kár is keletkezett, egyelőre nem lehet tudni. Mivel az alkotás - a budapesti Frech Ottó és Nagy Géza munkája - kemény japán kőrisfából készült, és 2005-ös felavatása óta már többször is impregnálták, a fa nem kapott lángra, csak bekormozódott, valamint a kardél károsodott. Az égésnyomok a kőtalapzaton is jól láthatóak.

Nagy Szerénkétől megtudtuk, köztéri szobrot eddig még nem rongáltak meg a községben, - ahol egyebek között a hét vezért ábrázoló szoborcsoport is látható -, viszont a honfoglalás 1100. évfordulójára készült márványlap sarkait még a felavatása előtti éjszaka letörték ismeretlenek.

Bozena Bruchterová, a Nyitrai Regionális Rendőrkapitányság szóvivője a mostani esettel kapcsolatban csupán annyit közölt: vagyon elleni kihágás ügyében folyik a nyomozás.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2009. június 18. 20:45
Köszi! :) Viszont gratulálok versenyzőtársamnak. Van egy kis rossz érzésem, amiért olyan sok öteletemet bedobtam, és ezzel talán "jogosulatlan versenyelőny"-be kerültem. Nem tusom más is így látja ezt, ha igen, ezért elnézét kérek. Legközelebb igyekszem magam kiválasztani az ötleteim közül azt amit a legtalálóbbnak tartok és csak azzal pályázni.
otvospeter
2009. június 18. 18:26
Köszönöm! :))) Gratula nanemúgyvanaznak!
TuRuL2k2
2009. június 18. 17:40
Holtversenyben nanemúgyvanaz (Beigazolódott: Attila is magyar volt) és otvospeter (Ismét fellángolt Isten kardja) nyerte a második kört, így az ő alkotásukra címeztem át a cikket - igaz, így kissé hosszú lett. Közel voltak még a győzelemhez: smalladam 2009. június 17. 14:22 LÁNGOLT A VÉRSZOMJAS HUN! - KATTINTSON! gyz 2009. június 17. 14:43 Hun Gárdát, most! Az új versenydarabban kevesebb a hun és az ideológiai, több a svájci és a szex: http://mandiner.hu/cikk/svajcban_nyolc_es_fel_evi_bortonre_iteltek_a_szexjatek_kozben_gyilkolo_szeretot
sorokinV
2009. június 18. 08:33
Kreatív nacionalizmus - Közterületi radikalizmus Szlovákiában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!