Nem indulna újra a következő szlovák elnökválasztáson Caputová

2023. június 20. 19:26

„Az elnök családja elleni fenyegetések olyan szintet értek el, hogy meg kellett erősíteni a védelmet. Gyakran a gyerekeket vették célba” – mondta az elnök élettársa korábban.

2023. június 20. 19:26
null

Nem akar indulni a következő, 2024 márciusi elnökválasztáson Zuzana Caputová szlovák államfő – jelentette be Pozsonyban a politikus.

A döntés közzététele előtt fel kellett mérnem erőimet a mostantól számított talán hat évre előre. Nagyon őszinte mérlegelést követően mára tudom, hogy nem lenne elég erőm egy újabb mandátumhoz. Ezért még le fogom tölteni hivatali időm utolsó évét, és ezzel beteljesítem szolgálatomat ebben a tisztségben. Nem törekszem többé második mandátumra” – közölte.

Hangsúlyozta: személyes döntésről van szó, amelynek nagyon komoly okai vannak. Úgy fogalmazott, hogy egyebek között ide tartozik az is, hogy tekintettel kell lennie családjára is.

Hátam mögött van életem szakmailag és emberileg négy legnehezebb éve és még előttem áll egy ötödik, amely feltehetőleg cseppet sem lesz könnyebb” - mondta az államfő.

– fogalmazott.   

A szlovák sajtóban már napok óta keringtek híresztelések arról, hogy Caputová nem akar indulni második mandátumért, a találgatások főleg ennek okait firtatták.    

Az államfő és családja már évek óta politikai és személyes támadások célpontja, mindenekelőtt a legnagyobb ellenzéki párt, az Irány (Smer-SSD), valamint szélsőségesek, oroszbarát erők és oltásellenes aktivisták részéről.    

– mondta Juraj Rizman, Caputová élettársa nemrég a szlovák sajtónak nyilatkozva.

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tomek Josef
2023. június 21. 12:10
Tudja ez a háborúpárti, idegen érdekeket kiszolgáló szorosbérec, hogy nincs esélye az újraválasztásra azért inkább nem indul. Viszont a hátralévő egy évben, amíg le ne köszön, rengeteget kért okoz majd a neonácik támogatásával.
fatman
2023. június 21. 00:25
jobb is lesz, ha a mocskos soros kurva elhúz a picsába!!!
Bájron
2023. június 20. 23:58
Szerintem kurva!!!!!!!?mellözve.....
Bitrex®
2023. június 20. 22:58
Egy zsákfalu postáján tudnám inkább elképzelni, ahol kaparós sorsjegyeket is próbál rátukmálni a kuncsaftokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!