Amerikai intézet: Prigozsin lázadása nem volt hatással az orosz haderő képességeire

2023. június 26. 07:07

Az ISW szerint a Wagner-eset semmilyen hatásssal nem volt az ellentámadásra felkészült oroszokra.

2023. június 26. 07:07
null

Az amerikai intézet, az Institute for the Study of War új elemzésében arról ír, hogy a Wagner-csoport fegyveres felkelése nem volt hatással az orosz haderőre. Az elemzőcég munkatársai hangsúlyozzák: az Ukrajna elleni műveletek az eddigi módon folynak a frontvonal teljes hosszában, sőt,

az orosz erők több szárazföldi támadást hajtottak végre Bahmutnál, mint az elmúlt napokban.

Az ISW a Lukasenka-Prigozsin megállapodással is foglalkozik, és annak az orosz politikai vezetésre gyakorolt hatásaival is. Szerintük egyes források szerint a Kreml az alku részeként a védelmi minisztérium vezetőségét is lecserélheti, átalakíthatja.

Kiemelik: Valerij Geraszimov hadseregtábornokot és Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert nem látták és nem is hallottak felőle vagy hallotta azóta, hogy Prigozsin kirobbantotta a fegyveres lázadást június 23-án.

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency via Getty Images

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. június 26. 15:32
Pár hét zavar és bénultság. Amíg ezt ki nem szortírozzák addig a helyzet beállt. De ez vajmi keveset változtat mivel az oroszok védelembe rendezkedtek be, szóval nem sürgős...
jánosbácsi
2023. június 26. 09:48
Kedves elvtársak! 20-30 ezer profi bérgyilkos kiesése az orosz haderőből komoly problémát fog jelenteni. Ne gondolja senkisem , hogy ezek az emberek átigazolnak az orosz hadseregbe és minden rendben lesz. Ők aktív résztvevői voltak egy államellenes puccskísérletnek ezáltal megbízhatatlanná váltak a jelenlegi hatalom számára. Putyin vereséget szenvedett egy zsoldossal szemben mert Prigozsin szabta meg a feltételeket. Úgymint szabad elvonulás ,büntetlenség . Természetesen Putyin bosszút fog állni amint csak lehet ,de az már semmit sem fog jelenteni.
Cuxi
2023. június 26. 08:48
Pedig még amerikai fegyvereket is találtak a lázadóknál. Pech.....
Boruss Demeter
2023. június 26. 08:15
És mennyibe került a Pentagonnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!