Varga Judit: Európába vissza kell hozni a demokráciát

2023. június 29. 22:21

A leköszönő igazságügyi miniszter mindent meg fog tenni az EP-választás kampányában, hogy visszaadják az uniót a polgároknak.

2023. június 29. 22:21
null

Most a következő feladatra kell koncentrálni – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. A leköszönő miniszter elmondta, hogy még a Fidesz pártvezetésének kell dönteni arról, hogy ki lesz valóban a párt listavezetője a 2024-es EP-választáson. 

Köszönetet mondott kollégáinak, hiszen, ahogy fogalmazott, minden olyan feladatot eltudtak végezni a kormányban, amelyet vállalt. A legfontosabbnak azt nevezete, hogy sikerült megállapodni Brüsszellel az igazságügyi csomagról. Továbbá hatalmas előrelépést értek a kondicionalitással kapcsolatban is, mivel már csak a végrehajtási döntések, valamint magasabb EU-s szintű döntések vanna hátra. Az elért eredmények közül kiemelte még az áldozatsegítési rendszer kialakítását, valamint azt is, hogy sikerült egy történelmi léptékű bírói és ügyészi illetményemelést is végrehajtani.

Arról, hogy el lehet-e érni egy konzervatív fordulatot, valamint arról, hogy nagyobb ellenőrzésnek kell alávetni az EU szerveit azt mondta:

Kiemelte, hogy Európában több országban is vannak biztatója folyamatok, mint például Spanyolországban és Olaszországban.

Úgy fogalmazott: „Európába vissza kell hozni az demokráciák demokráciáját, vagyis meg kell kérdezni az embereket az európai uniós döntésekről. Látható, hogy az uniós intézményrendszer egy morális válságban van, ezt jelzik a korrupciós botrányok. Nem tartják be saját magukra vonatkozó szabályokat, viszont boszorkányüldözést folytatnak olyan országokkal szemben, amelyek másfajta uniót képzelnek el, mint ők.”

Azt is elmondta, hogy elfogyott a pénzt, látszik, hogy nem arra költötték el az uniós költségvetés, amire azt az európai állampolgárok „dobtak össze”. Az embereket kell előtérbe helyezni, nem a politikusokat, a csalódott választókhoz kell szólni, akiket elárult például a Néppárt. Hozzátette, azon fog dolgozni, hogy az EP-ben minél több olyan hang legyen a jövőben, amely kiáll Magyarország mellett.

***

 

Nyitókép: képernyőfelvétel 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gaspargabor
2023. július 01. 06:58
Kit szopott ez a kurva le hogy egyáltalán miniszter lehetett?Benne van a tolvaj ,rabló klikkben!!! Kötelet az összesnek!!!
mrjkovacs
2023. június 30. 23:01
Két, tapasztalt, rutinos segéddel biztos sikeres lesz az Európai Parlamentben is.
McFoker
2023. június 30. 21:15
Nagy szavak ezek egy bukott minisztertől, akinek a pártja napi szinten erodálja a demokráciát.
Lajoss
2023. június 30. 16:24
Vicces lány ez a Völner Judit..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik