Tarlós István, budapesti Fidesz-esélyek, Djokovic és etyeki sonkamester – megjelent az új Mandiner!

2023. június 22. 09:00

Mit szól Borkai visszatéréséhez a volt főpolgármester? Hány szabadalmaztatási eljárás indul egy évben itthon?  Boris Kálnoky, erősödő AfD és Abishur Prakash geopolitikai szakértő az új hetilapban!

2023. június 22. 09:00
null

Félelmetes, ahogy a biológia ősi szabályait is agresszívan felülírni igyekvő ideológiák terjednek – mondja Tarlós István. Milyen esélyei vannak a Fidesznek Budapesten? Mit szól Borkai Zsolt újbóli indulásához? Utazott-e már a felújított 3-as metróval? Kiment volna-e Kijevbe kifejezni a szolidaritását? Ezen a héten a volt főpolgármesterrel olvashatnak címlapos interjút.

„Újra »világvárost építünk«, és sajnos újra beszűkült várospolitikával tesszük” – írja a főváros elmúlt éveiről Constantinovits Milán az első karakterben.

Közélet

Aki sikeres akar lenni, az kihasználja azt az óriási versenyelőnyökkel járó lehetőséget, hogy az oltalommal monopoljogot, ezáltal kizárólagos hasznosítási jogot szerezhet – mondja Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala új elnöke, akivel közélet rovatunkban olvashatnak interjút.

A rovatban a Fidesz jövő évi önkormányzati választáson várható fővárosi esélyeiről is olvashatnak.

„Az európai integráció történetének egyik legtapasztaltabb csapata készül a második magyar elnökségre” – írja véleménycikkében Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós források felhasználásáért felelős miniszter.

„Egy háború elől menekülő ukrán befogadását 200 euróval támogatja Brüsszel, egy migráns betelepítésének elutasítását pedig 22 ezer eurós büntetéssel »jutalmazza«” – írja Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

Külhon & Külföld

Hosszú és göröngyös az út, mire egy kozmopolitaként nevelkedett fiatal visszatér magyar örökségéig, s rangos német lapok után az MCC Média Iskolájának vezetését választja. Boris Kálnokyval – vagyis Kálnoky Borisszal – Őseim földje című könyve apropóján beszélgettünk külhon rovatunkban.

A Drávától délre és az Oderától keletre már nem kérdés, hogy az Európai Néppárttól jobbra álló erők nem csupán szalon-, de vezetésképesek is, a germán világban viszont eleddig nem ezt láttuk. Erősödik és a kormányzás közelébe kerülhet az Osztrák Szabadságpárt és az Alternatíva Németországért is – a részletekről külföld rovatunkban olvashatnak.

Bendarzsevszkij Anton az ukrán ellentámadás valódi tétjéről ír publicisztikájában.

Makronóm & Sport

Az ukrajnai háború az egész világ szerkezetét átalakítja, az Egyesült Államok már nem tudja uralni a földet, de Kína sem – véli Abishur Prakash. A geopolitikai szakértővel új világrendről, a technológia szerepéről és Magyarország helyzetéről beszélgettünk makronóm rovatunkban.

Novak Đoković ellentmondást nem tűrve nyerte meg az idei Roland Garrost, ezzel teljesítve pályafutásának legfontosabb célját: 23 Grand Slam-bajnoki címével immár egyedül áll a tenisz legfontosabb örökranglistájának élén. Sport rovatunkban eddigi teljesítményét tettük mérlegre.

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés 

Böszörményi Nagy Gergely ezen a héten Daron Acemoglu, Simon Johnson: Power and Progress – Our 1000-Year Struggle Over Technology & Prosperity című könyvét ajánlja.

Csak növelte, nem csökkentette az Európán belüli különbségeket a kutatás-fejlesztés terén az EU Horizont 2020 programja – a részletekről tudomány kisrovatunkban olvashatnak.

A gasztróban Suaska Krisztián írását olvashatják.

Tizenhat éves korában talicskából árulta a jégkását a szabadkai piacon, végigzenélte a horvát tengerpartot, hogy aztán jó néhány kitérő után Etyeken találjon otthonra. Élet rovatunkban interjút olvashatnak a nemcsak sonkában, vendéglátásban is világbajnok sonkamesterrel, Árpás Lászlóval, aki visszavarázsolja nekünk a gyerekkor ízeit.

A rovatban a Robert Capa-életmű-kiállítást ajánljuk.

Kárpát-medencei léptékkel nehéz azt megérteni, amit Suhajda Szilárd megpróbált a Csomolungmán vagy Varga Csaba próbál most a Nanga Parbaton: oxigén nélkül, egyedül, tisztán eljutni a halálzónában a csúcsig – a lapot záró utolsó figyelmeztetés rovatban Demkó Attila tiszteleg az emberfeletti teljesítmények előtt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder
2023. június 22. 11:21
Kéne nagyon a Fidesznek a fővárosban egy új Tarlós ! Nagyon hiányzik a városnak is a munkássága és a jobb oldalnak is. Ő eleget küszködött, harcolt, jó egészséget kívánok neki !!!
dezilluzionista
2023. június 22. 10:19
Politikaizombi.
lájkbajnok
2023. június 22. 09:53
Budapest egyetlen bukott főpolgármestere.
pintyőke
2023. június 22. 09:49
Szegény Pifta bácsiből még a ravatalon is Karácsony-gyalázást présel majd ki a Fidesz-média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!