Macron tizenhét másodperc alatt gyűrt le három deci sört, egy zöldpárti képviselő szerint ez maga a toxikus maszkulinitás

2023. június 22. 22:00

Emmanuel Macron francia elnök legurított egy kis üveges sört a hazai rögbibajnokokkal, a zöldpártiak és mások is kiakadtak.

2023. június 22. 22:00
null

„Hu, hu, hu, hu!” – kiáltásokkal biztatták Emmanuel macron francia elnököt egy videó tanúsága szerint, aki egy üveg Corona márkájú sört hajtott le húzóra a győztes Tulouse rögbicsapat öltözőjében edzőkkel és játékosokkal – írta meg az AFP híre alapján a France24.

Cerfia on Twitter: "Emmanuel #Macron s'est envoyé une Corona cul-sec dans le vestiaire de Toulouse après sa victoire en Top 14.pic.twitter.com/zQKihXEIEH / Twitter"

Emmanuel #Macron s'est envoyé une Corona cul-sec dans le vestiaire de Toulouse après sa victoire en Top 14.pic.twitter.com/zQKihXEIEH

Aztán megindult a közel nulla hírértékű ügy habosítása az egyébként is kiélezett francia politikában: egy Sandrine Rousseau nevű zöldpárti képviselő egyből megtalálta a fontos kulcsmomentumot:

– kommentálta a felvételeket Twitteren.

„Egy elnök, aki osztozik 23 játékos örömében és hagyományaiban – ennyi az egész” – replikázott az elnök párttársa, Jean-Rene Cazeneuve.

Macron nagy sportrajongó, aki gyakran meglátogatja az öltözőket – teszi hozzá a lap, példaként említve, hogy az elnök decemberben személyesen ugrott be biztatni a katari világkupán a vesztes nemzeti válogatottat, s a legtöbb francia államfőhöz hasonlóan gyakran látható borral a kezében, sőt ő maga is megjegyezte egyszer, hogy ebédhez és este is megiszik egy pohárkával.

Nagy támogatója a francia bornak, megakadályozta a „száraz január” népszerűsítését a közegészségügyi hatóságoknak.

Bernard Basset, a függőkkel foglalkozó Association Addictions France nevű segélyszervezet vezetőjét is idézik, aki nemrég arról beszélt a BFM csatornának, hogy az elnöknek személyes szerepvállalásával is az egészséges életmódot kell népszerűsítenie, ellenben ebben az esetben „a sportot, a bulikat és az alkoholfogyasztást egy olyan kontextusba kapcsolja, ahol mindenki egy kicsit túl sokat iszik”. William Lowenstein addiktológus orvos pedig ugyancsak a BFM-nek elmondta, „ez helytelen: persze, megteheted, de nem kamerák előtt”.

A cselekedet persze a finoman szólva sem népszerűsége csúcsán álló politikus populista fogásaként is felfogható a lap szerint, amely emlékeztet, a nyugdíjreform-törekvései kapcsán ez mélyponton volt márciusban és áprilisban, és azt sem felejti el megjegyezni, hogy bár a franciák átlag-alkoholfogyasztása csökkenő trendet mutat, még mindig évente 49 ezer ember hal meg alkoholfogyasztással összefüggésben.

Nyitókép: kivágás a videóból

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hjrvss
2023. június 23. 14:30
A régi normális világban is kiakadtak volna Macronra, csak akkor azért, mert az általuk annyira utált németek kedvenc italát vedeli, ahelyett, hogy egy jó francia bort nyakalt volna be. Ez akkor olyan lett volna, mintha a mindenkori magyar miniszterelnök sörrel koccint. De mostanra a kifogások egészen már irányból és indokok miatt jönnek.
Ferer
2023. június 23. 14:25
Egészségére
Töki
2023. június 23. 12:28
Mert a ződek, csak a ződet szeretik, mert az zsugoríti a agyukat! :))))))))
Gusztiapu
2023. június 23. 12:08
... és az mi, ha állva merészel pisilni?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!