A háború miatt fokozott kiképzés lesz a Honvédségnél

2023. június 20. 22:14

A Magyar Honvédség a szolgálatot teljesítő katonáitól tántoríthatatlan hűséget, hivatásukhoz méltó, példamutató magatartást, bátor helytállást, magas fokú készenlétet és fegyelmet követel.

2023. június 20. 22:14
null

Az elhúzódó és akár eszkalációval is fenyegető háború miatt most Magyarország biztonsága és védelme az első. A háború indokolttá teszi, hogy a Magyar Honvédség fokozza a katonák felkészítésre és kiképzésére szánt időt. A kormány ezért rendeletben rögzíti, hogy a háborús veszélyhelyzet idején

a Magyar Honvédség tagjainak akár fokozott igénybevételre, gyakorlatokra, kiképzésekre kell számítania

– közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Hűség, bátorság, fegyelem

A tárca közleményében azt írta: a Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása, valamint humanitárius tevékenység végzése a nemzetközi jog szabályaival összhangban.

A Magyar Honvédség tényleges szolgálatot teljesítő katonáitól

tántoríthatatlan hűséget, hivatásukhoz méltó, példamutató magatartást, bátor helytállást, magas fokú készenlétet és fegyelmet követel.    

Közölték: a Magyar Honvédség állományának tagja – az állományilletékes parancsnok utasítása szerint – köteles szolgálatteljesítés céljából rendelkezésre állni, szolgálatot adni, valamint túlszolgálatot teljesíteni.    

A rendelet mától lép életbe

Az állomány tagjai számára szolgálati rend bevezetése rendelhető el az alapkiképzés, a katonai kiképzések, gyakorlatok, szakmai felkészítések és tanfolyamok, a tábori körülmények között végrehajtott kiképzés, a hazai vagy Magyarországon végrehajtott nemzetközi gyakorlat, törzsgyakorlás során.

A parancs szóban, azonnal is elrendelhető

– olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Rosta Tibor

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. július 11. 09:11
Mekkora a honvédség létszáma? És miért?
RasPutin
2023. június 21. 09:39
Mi így harcolunk a békéért.
europész
2023. június 21. 07:09
A magyar katonasag harckepes es bevetesre kesz allomanyat egy milliosra kellene felduzzasztani.Ezenkivul a tartalekos allomanyt szinten ebben a letszamban kellene meghatarozni. A harckepes allomanyt nem a laktanyakban kellene csoportositani hanem otthonukban a teljes hadi felszerelessel ellatva keszenletben kellene tartani.Kepzes es gyakorlatozas a polgari tevekenyseg mellet meghatarozott idoszakonkent is elvegezheto.A harckepes allomany tiz szazaleka keszenleti szolgalata barmilyen kulso tamadas eseten kepes lelassitani a tamadast nehany napig ami elegendo a nagyobb harckepes allomany mozgositasara es bevetesi korletek elfoglalasara.Nagy vonalakban ennyi,de szukseges a nagyobb letszamu utokepes hadsereg fenntartasa nem kimondottan az oroszok miatt hanem a kornyezo rosszindulatu szomszed miatt.Jobb elrettenteni oket mint esetleg egy valos haborut megvivni jovatehetetlen hatalmas karokkal.
alkaloidablog
2023. június 21. 01:55
Itt egyre nagyobb szar van. Ez nyilvánvaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!