Japánban újonc katona nyitott tüzet a társaira, többen meghaltak

2023. június 14. 08:26

Japánt biztonságos országnak tartják, de romlik a helyzet.

2023. június 14. 08:26
null

Egy 18 éves újonc szerdán a hadsereg egy bázisának lőterén tüzet nyitott a társaira, kettőt halálosan megsebesített – közölte a hatóság. Gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe az újoncot a Japán középső részén lévő Gifu prefektúrában – áll a rendőrség beszámolójában. A gyanúsított a Hino Kihon lőtéren lőtt a többi katonára, hárman megsebesültek, ketten később a kórházban meghaltak – erősítette meg a japán hadsereg.    

A kiképzésen feltehetőleg többen is jelen voltak a lövöldözés idején, a részleteket egyelőre vizsgálják – közölte egy tiszt. Japánt biztonságos országnak tartják szigorú fegyvertartási törvényei miatt, azonban

az utóbbi években történt néhány nagy nyilvánosságot kapó erőszakos cselekmény: lövöldözés, késelés a metrón, gyújtogatás.    

Kisida Fumio miniszterelnökre csőbombát dobtak, majdnem eltalálták vele áprilisban egy kampányeseményen. Abe Sindzó volt miniszterelnököt tavaly júliusban egy merénylő házi készítésű lőfegyverrel gyilkolta meg.

(MTI)

Nyitókép:  Illusztráció.MTI/EPA/Mast Irham

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. június 14. 10:12
Ha Japánban is divat lett a kopaszok szivatása, akkor nincs min csodálkozni.
szintetikus
2023. június 14. 09:31
biztos olvasta a gülüszemű és zsóti írásait és meggajdult
Gyugyesz
2023. június 14. 09:19
Ez valószínűleg egy kiképzésen előforduló baleset. Mivel Japánt is belekényszerítik egy gyors újrafegyverkezésbe, hibák előfordulnak szervezési, minőségi tekintetben is, technikai és élőerő tekintetében egyaránt. Lehet-e, kell-e újramilitarizálni egy jól működő országot, ahol bizonyára nem önérdek egy drága, felduzzasztott hadsereg?
smeagol
2023. június 14. 08:57
88 ban a katonaságnál az első lövészeten a tisztek rettegtek. Minden hasaló lövő mögöt állt egy tisztes, ha rosszat mozdulnak rátaposhasson... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!