Összeomlott egy híd Indiában, míg a munkások dolgoztak rajta (Videó)

2023. június 05. 12:12

Alig egy év alatt másodjára történt hasonló a hídon.

2023. június 05. 12:12
null

Egy Gangesz felett húzódó híd omlott össze az indiai Biharban a napokban, melyről látványos videó készült. A négysávos hidat még 2016-ban kezdték el építeni, ám azóta sem sikerült befejezni. Ehhez némileg hozzájárult, hogy tavaly áprilisan a heves esőzés és az erős szél miatt egyszer már beomlott. 

Az eredeti tervek alapján már 2019-ben át kellett volna adni az átjárót. 

A kivitelezés olyan lassan haladt, hogy eddig nyolcszor módosították az átadás dátumát. Szakértők szerint komoly hiányosságok vannak a kivitelezésben, ám érdemi javulás nem történt. Szemtanúk szerint a múlt vasárnap történt hídomlás során több munkás is az építkezésen tartózkodott, ennek ellenére a híradások nem számoltak be sérültekről vagy halálos áldozatokról. 

Vannak feltételezések, melyek szerint szándékosan, szakértő tanácsra rombolták le a híd egy részét, hogy helyrehozzák a tervezési hibákat. 

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. június 05. 19:55
Elöregedett... :-D
Beszélgető
2023. június 05. 18:39
Meg kell tanulni a vizen járást. Nincs jobb megoldás.
sersem4
2023. június 05. 14:12
Nem vályogot és tehenszart kéne használni alapanyagként. Ha az építés vezető, valamint az összes mérnök írni és olvasni is tudna, az kimondottan előnyös lenne a projekt szempontjából.
ujujuj
2023. június 05. 13:57
Egy híd kétszer is leomlik építés közben. Nem lehet, hogy vagy a kivitelezőt, vagy a tervet (de leginkább mindkettőt) ki kellene dobni a kukába? Ez a fokú dilettancia a párját ritkítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!