Bűn, káros szenvedély vagy önmegvalósítás volt Suhajda Szilárd tragikus csúcskísérlete?

2023. június 05. 13:49

Teljes fordulatszámon folyik a vita arról, hogy felelőtlenség, öngyilkosság, heroikus cselekedet vagy magánügy egyedül nekivágni a Mount Everestnek.

2023. június 05. 13:49
null
Földes András

„Egy hete hagytak fel Suhajda Szilárd keresésével, de Magyarországon továbbra is teljes fordulatszámon folyik a vita arról, hogy felelőtlenség, öngyilkosság, heroikus cselekedet vagy magánügy egyedül nekivágni a Mount Everestnek, meg úgy általában, bármilyen hegynek.

A média egymás után szólaltat meg szakértőket és ellenszakértőket, barátok és félismerősök írtak nekem kérdésekbe burkolt véleményeket, a Facebookon pedig politológus, híres író, képzőművész, kulturális újságíró, marketinges osztotta meg elemzéseit, amelyekben legfeljebb annyi volt a közös, hogy még egyikük sem járt hegyekben.

A vélemények száma megközelítette a covidos időszakét, és felülmúlta az inflációval, a korrupcióval, a diáksztrájkkal, a nyár kezdetével foglalkozókét, szóval bármit, aminek köze van az életükhöz. De nem egyedi jelenségről van szó: hasonló volt a reakció Erőss Zsolt vagy Klein Dávid mászásai idején is.

Mi lehet a pszichikai vagy nemzetkarakterisztikai oka annak, hogy a magyar embereket mindennél szélsőségesebb hangulatba hajszolja a magashegyi hegymászás?”

Nyitókép: Facebook

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik