Elhunyt Pat Robertson prédikátor

2023. június 08. 20:19

A világhírű lelkipásztor 93 éves volt.

2023. június 08. 20:19
null

Meghalt Pat Robertson, az Egyesült Államok legendás televíziós prédikátora. A lelkipásztor 93 éves korában hunyt el. Halálának okáról egyelőre nincsenek információk – írja a Fox News.

Pat Robertson egy helyi virginiai televízió műsorvezetőjéből lett világhírű lelkipásztor, a Christian Broadcasting Network tulajdonosa.

A prédikátor kulcsszerepet játszott abban, hogy a kereszténység a republikánusok politikájának középpontjába kerüljön. 

Robertson 1988-ban indult az elnökválasztáson, és a Republikánus Párt elnökjelöltjeként jelentős támogatói bázisa miatt reális esélye volt arra, hogy a párt hivatalos jelöltjévé váljon.

A republikánusok végül idősebb Bush alelnököt indították, aki meg is nyerte a választásokat.

 

Nyitókép: Facebook/Kenneth Copeland Ministries

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2023. június 09. 08:34
"Robertson egy olyan Istent hirdetett, aki nem megbocsát, hanem megbüntet; azon a véleményen volt, hogy Isten rendszeresen megbünteti az embereket az erkölcsi vétségekért, ezért a természeti katasztrófákat többször is isteni bosszúállásként magyarázta." vö: "Hajh, de bűneink miatt Gyúlt harag kebledben, S elsújtád villámidat Dörgő fellegedben, Most rabló mongol nyilát Zúgattad felettünk, Majd töröktől rabigát Vállainkra vettünk." Isten megbocsájtása egyébként nem feltétel nélküli. Az USA társadalmát vezérlő elit pedig egyre inkább szeretné levetni a kereszténység erkölcsi- és mindenfajta befolyását. Ennek a mesterkedésnek a végeredménye biztos, hogy nem lesz jó. Se nekünk, se nekik. Nekünk még van esélyünk a túlélésre, de hogy az USA-ból mi lesz, az egy érdekes kérdés.
BAJA
2023. június 09. 08:20
pásszolt, vagy rá köllött segíteni
kozmosz
2023. június 09. 02:32
Nem becsültem sokra.
Gentry69
2023. június 09. 02:27
Az ATV törzsközöségének az orra alá lehetett dörgölni vele. A műsor folytatódik, nekem úgy tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!