Kaptam egy „kedves” érdeklődést, hogy nem ukrán származású vagyok-e

2023. június 12. 06:14

Nepop nagykövet asszony idején a „nem kedvelt” személyek listáján voltam.

2023. június 12. 06:14
null
Demkó Attila
Demkó Attila

„Megint kaptam egy kedves érdeklődést hogy nem görög-katolikus vagyok-e – ukrán származásra és így elfogultságra utalva. Nem. Hogy kielégítsem az érdeklődést: a család római katolikus minden ágon ameddig van emlékezet, Eger környéki és alföldi, gyakorlatilag 100%-osan magyar falvakból, de én már Budapesten születtem.

Ljubov Vaszilivna Nepop nagykövet asszony idején az ukrán követség nem kedvelt személyeinek listáján voltam, de lehet, már 2017 óta, mert minden diplomáciai eseményen ahol ukrán partnerrel találkoztam, felhívtam a figyelmet, mennyire nem jó az ukrán kisebbségpolitika.

Ami a háborút illeti, mélységesen elítélem amit Oroszország tett, bár voltak jogos orosz sérelmek Nyugattal és Ukrajnával szemben is, annyi nem, ami egy ilyen agressziót indokolna, ami eddig 100 000-nél is több embert ölt meg, köztük sokezer az orosz kisebbséghez tartozó személyt és legalább 20 magyart.  Ma is pontosan ugyanúgy gondolom mint a háború elején – ez egy orosz stratégiai kudarc, több mint bűn, hiba. Csak abban tévedtem hogy katonailag ennyire gyengék lesznek, mert az, hogy 15 hónap után az orosz hadseregnek védekeznie kell, önmagában megalázó.

De azt soha nem valószínűsítettem, hogy az oroszok felelősek az Északi Áramlat felrobbantásáért, a moszkvai dróntámadásért, nem mondtam olyat, hogy az ukránok ne lőnének civil célpontokat (lőnek), hogy ne lettek volna 22 előtt és után ukránok által elkövetett atrocitások. Csak 22 előtt nem annyi, mint amit az orosz propaganda mond.

Itt meg is kérdezem előre a kedves kommentelőktől, hogy Odesszán kívül hány nagy vérengzésről tudnak? Az tényleg borzalmas volt, de kb 50 halott, hogyan jön ki a 4000 vagy 14000? Hol a többi? (volt még azért sok gyilkosság, Dnyepróban, Szlovjanszkban, volt tömegbe lövés Mariupolban ukrán részről, de ez százas nagyságrend emberek, és az oroszpártiak is öltek ukránokat, nem egyirányba ment a gyilkolás.

A 14 000 halott túlnyomó többsége a harci cselekményekben halt meg, és a két oldal veszteségeinek egyesített száma. Rövidre zárva, és megismételve: nem kívánom kiszolgálni senki izlését, akinek nem tetszik, ne olvasson, de hagyjuk már ezt az ukránozást. Egyetlen irányba vagyok elfogult: a kárpátaljai magyarok irányába.”

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ahorvath06
2023. június 14. 02:40
Demkó Attila és Vukics Ferenc neveket lehet, vagy egyáltalán szabad egy lapon említeni? Demkó minek is a szakértője?
vajra
2023. június 13. 15:06
A 14ezer úgy jön ki,hogy dombaszban rakétázták a lakótelepeket és 14ezer oroszajkú civil halt meg.
critical man
2023. június 12. 19:22
Ezzel a névvel minek nevezed magad? Szuahélinek? Echte hohol név, a kijevi telefonkönyv hosszú oldalokon sorolja a Demko nevű előfizetőket.
Revízió
2023. június 12. 17:48
Ha elkötelezett lennél a Kárpátaljai magyarok iránt, akkor kiállnál a nemzeti önrendelkezésük mellett !!! Kárpátalja sohasem volt ukrán föld !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!