A tunéziai elnök beszólt Charles Michelnek: Nem leszünk Európa határainak őre!

2023. június 15. 08:50

Úgy tűnik, csődöt mondott az EU migrációs politikája, átfogóbb megoldásra van szükség.

2023. június 15. 08:50
null

Tunézia nem lesz Európa határainak őre, hogy az illegális bevándorlást megakadályozza – mondta Kaisz Szaíd tunéziai elnök Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével folytatott telefonbeszélgetése során.

Tunézia csak a saját határait fogja védeni

– idézte Szaídot az elnöki hivatal közleménye a szerdai beszélgetésről.    

„Bűnszövetkezetek kereskednek emberi lényekkel a származási országaikban vagy a célországokban. Önmagukban a biztonsági megoldások nem elégségesek, hogy feltartóztassák a veszedelmet” – vélekedett a tunéziai elnök, aki

az okok megszüntetését célzó új, kollektív megközelítést tart szükségesnek

a közlemény szerint.    

Szaíd nemzetközi értekezlet összehívását sürgette minden érintett ország részvételével. A tunéziai elnök és Charles Michel több egyéb kérdést is megvitatott, köztük volt a kétoldalú együttműködés és Tunézia Nemzetközi Valutaalappal való tárgyalásai. Tunézia az Európába irányuló bevándorlás egyik legfontosabb tranzitországa, és noha Tunisz szigorú intézkedéseket fogadott el, az Olaszország felé tartó illegális migráció egyre nő.

(MTI)

 

EU-s biztos a migránskvótáról: A rendeletet az összes tagállamnak be kell majd tartania!

Ylva Johansson szerint nagy eredményt jelent a migrációval kapcsolatos EU-s „megállapodás".

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Meszara

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. június 15. 14:34
Meghívod a fél várost vendégségbe, majd meggondolod magad és elkezdesz a szomszédaidnál házalni, hogy adsz nekik pénzt, ha a meghívottaidat feltartóztatják és megvendégelik, hogy ne hozzád tóduljanak. Egyszer csak azt fogják mondani a szomszédaid, hogy 'szopjál lovat köcsög'. Az EU migránspolitikája: hülyének nézni az útbaeső országokat - és mindenkit, közben fenntartani a látszatot, mintha lázas munka folyna a témában.
Dr Bubo
2023. június 15. 12:09
Ha Tunézia és a többi É-Afrikai ország védi a határait, azzal Európa határait is védi. A fekák nem tudnának átjönni a Szaharán. úgy hallottam Algéria szigorú.
salamonhihii
2023. június 15. 12:07
Se cikkíró ,se link a hiteles....höhöö...a kreténkeltető mandi :folytassátok szoponcok a maszturbálást höhöö...következő része....höhöö..
SzkeptiKUSS
2023. június 15. 10:32
Az a baj, hogy Európa nem is akar segíteni, pedig többféle megoldás is lenne rá. Nem pénzt kell adni, munkahelyet kell az európai cégekkel teremtetni, beruházási támogatással és piacra jutási kedvezményekkel. Ha pénzt adsz, az a helyi elit zsebében szőrén szálán eltűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!