Patkányjogok élharcosai

2023. június 15. 08:29

Párizs balos-zöld polgármestere közhírré tétette, hogy meg kell tanulni együtt élni a patkányokkal.

2023. június 15. 08:29
null
Pilhál Tamás

„Párizs balos-zöld polgármestere, Anne Hidalgo közhírré tétette, hogy a városlakóknak meg kell tanulniuk együtt élni a patkányokkal. Nem vicc, tényleg ezt mondta. A Le Figaro francia napilap beszámolója szerint Párizsban jelenleg nagyjából hatmillió patkány él, vagyis minden fővárosi lakosra három ilyen kártevő állat jut. Hidalgo polgármester asszonyt azonban a jelek szerint nem zavarják a súlyos betegségeket terjesztő rágcsálók, és bejelentette: a többéves sikertelen védekezés után mostantól más megközelítést alkalmaz majd, és megpróbál békésebb együttélést elérni az állatokkal. Elképzelem, amint békekövetséget meneszt hozzájuk, esetleg elénekli nekik az Imagine-t…

Sokak szerint az eddigi védekezés azért sikerült sikertelenre, mert Hidalgo gyakorlatilag elszabotálta az egészet. Tán úgy gondolta, a patkányirtásra szánt eurókat célszerűbb inkább a sleppjére költeni. Éppen úgy, ahogy a mi magas-vékony Hidalgónk, Karigeri is leszereltette a budapesti szemeteskukák egy részét, hogy az így megspórolt pénzből fussa még több prémiumra a haveroknak, s maga mellé vehessen egy negyvenvalahányadik tanácsadót is. Minden bizonnyal ugyanezért nem tartatja rendben a közterületeket, hagyja, hogy a gaz a fejünkre nőjön (méhlegelő). A végeredményt látjuk: szeméthalmokat, lepusztult köztereket és a mindeközben Colgate-mosollyal önmagát ünneplő biciklis manökent.

Valami különös okból mintha egy kaptafára készülnének ezek a baloldali városvezetők, politikusok. Ott van például London munkáspárti főpolgármestere, a pakisztáni származású Sadiq Khan, aki a 2016. szep­tember 22-i New York-i robbantások után arról győzködte a népet: a terrortámadások a nagyvárosok életének természetes részei, ezekkel együtt kell élnünk, slussz.

Similis simili gaudet, azaz: hasonló a hasonlónak örül. Karácsony Gergely pár éve eljutott Londonba (nem biciklivel), majd vidáman bejelentette: követendő példaként tekint Londonra, Budapest majmolni óhajtja az angol fővárost. Gondolom, irigyli az új keletű „brit” néphagyományokat, a késeléses gyilkosságokat (például 2019 első nyolc hónapjában hatvan halálos késelés volt Londonban, a megelőző évben pedig Angliában és Walesben mindösszesen 43 ezer késes támadás), csoportos erőszakolásokat, bandaháborúkat, terrortámadásokat. Meg hogy őslakosokat már alig látni a fővárosban – aki tehette, elmenekült a külvárosokba vagy vidékre a bábeli zűrzavarból.

Szóval fogjuk be a szánkat, és tanuljunk meg együtt élni a gazzal, a szeméttel, a terrortámadásokkal meg a patkányinvázióval! – üzeni a nemzetközi baloldal.”

Nyitókép: Anne Hidalgo (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. június 15. 15:57
Ha a pestis járvány idején, ilyet mondott volna valaki, akkor azt minimum meglincselték volna... /a fejlődés "határtalan" csupán csak az irányával van a baj.../
Haramia
2023. június 15. 14:48
Parizer és párizsi hangulatjelentések...similis...
zrx8
2023. június 15. 12:58
Amikor évekkel ezelőtt közeli rokonom hazaköltözött Párizsból, időbe kellett megszoknom a beszélgetéseink során, hogy amikor "patkány"-t mond, olyankor a Párizsban élő muszlimokról beszél..
Vallasz Vilmos
2023. június 15. 10:04
Valójában tényleg nem olyan nehéz együtt élni a patkányokkal és még megmérgezni sem kell őket. A net tele van olcsón megvalósítható emberre, állatra ártalmat megoldásokkal mégis mindenki másra mutogatva cikizi azokat, akik normálisan állnak a patkány témához. Tisztaság a ház körül, behatolási pontok lezárása, stb. Persze másokon gúnyolódni a jobboldali propaganda nagyobb részét képezi. Mindenki tudja jól, hogy a fideszes vezetésű településeket még a patkányok is tiszteletben tartják. Ja, nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!