Szanyi Tibor: Suhajda Szilárd nem hős

2023. május 29. 12:30

A politikus szerint azok az igazi hősök, akik nincsenek a lapok címoldalán, csak mindent megtesznek az életért.

2023. május 29. 12:30
null

Szanyi Tibortól a Városi Kurír oldalán jelent meg egy írás, amelyben arról ír, hogy több ezren megmászták már a Mount Everestet, közülük több százan belehaltak a kísérletbe – idén eddig tizenketten, köztük Suhajda Szilárd is. Szanyi kiemeli: „Hősünk azonban nem hős”. Szerinte ha valaki, akkor Suhajda vérbeli profiként egészen pontosan tisztában lehetett a matematikai egyenletekkel. „Hajnal, alkony, hőfok, szél, csapadék, méterek, másodpercek, grammok, továbbá a saját testének minden adata egy-egy ismert tényező volt számára. Még arra is felkészülhetett, hogy miként módosul majd a tudata. Megszerezhetett minden információt, sporttársaktól, serpáktól, továbbá évszázadnyi leírásokból, hogy a saját tapasztalatait ne is említsük.”

Szanyi hangsúlyozza:

Szerinte nagy megértéssel vagyunk az extrém sportolók iránt, azonban „azt is tegyük a tiszteletünk körei mellé, hogy ebben a műfajban keményen léteznek a szponzori elvárások, illetve az ezeknek való megfelelési kényszer, ami éppenséggel lehet akár a mérleg gonosz nyelve is. Nem tudjuk Suhajda végső egyenletét, csak az eredményét: halál.”

Szanyi úgy fogalmaz, milliárdnyi ember teszi naponta kockára az életét. Nem csupán sportolók, hanem bányászok, buszvezetők, építőmunkások és a végtelenségig sorolhatnánk. „Ők is alkotnak, akár minden áldott nap és órában konkrét egyenleteket, amelyek megoldása – igyekezetük szerint – a biztos túlélés. Mert valaki másért is felelősséggel tartoznak.

– mondja Szanyi.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik