A Magyar Nemzet szerint ő a dollárbaloldal háttérembere – megszólalt az érintett: Somogyi Zoltán

2023. május 08. 16:44

Legyen szó Pankotai Liliről és a dollárbaloldali tüntetésekről, az amerikai nagykövetség háborúpárti plakátkampányáról vagy éppen a Jobbikról, Somogyi neve mindig előkerül a Magyar Nemzet cikke szerint. Közösségi oldalán reagált a szociológus, politikai szakember.

2023. május 08. 16:44
null

A Magyar Nemzet hétfői számában vette végig Somogyi Zoltán politikai életútját; azzal indítottak például, hogy a kilencvenes évek végén a szociológus Haris György SZDSZ-es képviselőjelölt kampányfőnöke volt. Pár évre rá alapította társával a Political Capital politikai intézetet, amely többek között Gyurcsány Ferenc 2004-es programján dolgozott, ám bedolgoztak az MDF-nek is. 

2006 nyarán Somogyi interjút adott a Beszélő című lapnak, ahol úgy fogalmazott, hogy „nagyjából látni lehetett, hogy az MSZP el fogja hanyagolni az európai parlamenti választást, és ebben a helyzetben bizonyos dolgok képviseletére csak az MDF számára nyílik tér. Az MDF kritikus lehet a Fidesszel és Orbán Viktorral szemben, sőt, a legnagyobb kritikusa lehet Orbán Viktornak.

A Magyar Narancs egy korai cikkében úgy írt a Political Capitalről, hogy 2005-re egy félmilliárdos forgalmú cégcsoporttá fejlődött, amelybe beletartozik a vagyonkezeléssel foglalkozó Capital Group Rt., az üzleti kommunikációs tanácsadásra szerveződött Privy Council Kft., a lobbizásra alakult GPS Capital Kft., a közvélemény-kutatásra szakosodott Capital Research Kft., valamint az azóta megszűnt Hírszerző internetes újságot üzemeltető kft., ahol a Political Capital elemzései nyilvánosan hozzáférhetőek.

Somogyi a 2010-es választásokkor az MDF kampányfőnöke és képviselőjelöltje volt, az azóta megszűnt párt utolsó országos listáján az első tíz helyen Somogyi ott volt Retkes Attila korábbi SZDSZ-elnök és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes is. Végül csak a szavazatok 2,7 százalékát érték el és nem jutottak be a parlamentbe. 

Somogyitól a média világa sem áll távol, ugyanis tíz éve Gréczy Zsolt jelenlegi DK-s országgyűlési képviselőt váltotta az ATV Fórum című műsorában. 

Élem tovább civil életem

Somogyi Zoltán közösségi oldalán reagált a Magyar Nemzeten megjelent cikkre, úgy fogalmazott, kezdi komolyan elhinni, hogy ezek (a Magyar Nemzet – a szerk.) tényleg azt hiszik, én vagyok a dollárbaloldal háttérembere. 

„Először még csak hazudták maguknak, gondoltam, de most már azt érzem: el is hiszik. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, de inkább mosolygok ezen az egészen, mert lelkileg az sokkal jobb” – írta.

– zárta Somogyi bejegyzését.

Nyitókép: Facebook

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 09. 08:20
..és ha ő,akkor mi van?
Brandon the great Negro
2023. május 09. 05:51
Nem volt óvatos, most meg hisztizik ahelyett, hogy megvárná amíg elcsitul.
critical man
2023. május 09. 05:39
Megint egy kilincsorrú. Miért nem meglepő?
B I L
2023. május 08. 21:35
Igazi csirafejü, mint a libsi faj úgy általában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!