Testet öltött Csercseszov szállóigéje

2023. május 09. 06:29

Lisztes Krisztián berobbanása több szempontból mérföldkő a Ferencváros életében.

2023. május 09. 06:29
null
Novák Miklós
Novák Miklós

„Miként Baráth Péternek és ifjabb Lisztes Krisztiánnak is. Az orosz edző azt is pontosan tudta, mikor kell őket mély vízbe dobni. Amikor ugyanaz a helyzet kezdett előállni, mint 2021 tavaszán, majd őszén, amikor csökkent a motiváció, kezdett szétesni a mutatvány. A sikerre éhes magyar fiatalok lendületet adtak a csapatnak, amely ötmeccses nyeretlenségi szériát lezárva egymás után immár négyszer győzött és ötödször is besöpörte a magyar bajnoki címet.

Lisztes Krisztián berobbanása több szempontból mérföldkő a Ferencváros életében. Az elmúlt évtizedben a saját nevelésű játékosok feláramlása nem véletlenül apadt el. A Fradi utánpótlását érthetetlenül nagyon nehezen sikerült ráncba szedni. Pedig erre a feladatra még elismert német szakembert is szerződtettek, ám Theo Schneider csupán az NB III-as tartalékcsapat szétverését hagyta maga mögött emlékül, amivel több korosztály elől is elvágta a fejlődés lehetőségét. A gondokon az elmúlt években sikerült úrrá lenni; kevésbé ismert, hogy az U19-es csapat – Lisztes kortársai – vezeti a bajnokságot, ami azzal a reménnyel kecsegtet, hogy idővel, akár Soroksár érintésével többen csatlakozhatnak az NB I-es kerethez.

Reméljük, Lisztes Krisztián édesapja, menedzsere, a játékos maga és persze a klub nem gondolja úgy, hogy a tehetséges ifjúnak tizen­nyolc évesen mindenképpen külföldre kell igazolni. Ha a fejlődésre töretlen marad, akkor sok-sok örömet okozhat – idővel nem csupán a fradistáknak. Lisztes, Baráth, Pászka és persze Dibusz, Botka, Vécsei, Sigér. Végre ismét alakul egy olyan magyar mag a Ferencvárosnál, amely nem csupán egyenlő, hanem kivételes bánásmódot érdemel.”

Nyitókép Ifjabb Lisztes Krisztián egyre markánsabban teljesít! Fotó: fradi.hu

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. május 09. 07:14
"kivételes bánásmódot érdemel" Így nevelnének anyámasszony játékosokat. Menjen minél gyorsabban külföldre játszani, ha itthon fényezik magukat nem lesz belőle semmi.
OberEnnsinnen
2023. május 09. 06:42
Az FTC lerabolja a magyar TAO-pénzek 70%-át, - EGYEDÜL! - a maradék 30-on osztozik a többi NB-s egyesület, így azért nem nehéz összesöpörni 20-25 idegent, köztük 10-15 színes bőrű embert, akiknek születésüktől egyetlen vágya: NAGGYÁ TENNI A F R A D I -t. Amikor az Újpest-FTC meccs végén a két magyar legenda egyesület színes bőrű játékosai egymással beszélgettek a tv-kamera előtt..., na ez volt példaértékű, így működik a TAO-s magyar futballkultúra... De, sőt, épp ezért: Újpesti Dózsa Torna Egylet - Magyarország labdarúgó-társadalmának reménysége ez a klub lehet, ha létrehozza az UTE, ha olyan felügyelő bizottság irányítja, számoltat el, tartja kézben, ahol a tagok nem kérnek pénzt a munkájukért. Ez a klub lehet egy valódi közép-európai márka, mint ahogyan a kettő előd a maga idejében - háta mögött egyrészt a Tungsrammal, másrészt. a kormány egyik fontos minisztériumával - Újpest FC és Dózsa néven közép-európai régiós márka volt. Szóval: Újpesti Dózsa Torna Egylet - kecskeméti, paksi alapokon, - magas munkakultúrára képes magyar fiatalokkal felépítve. CSAK ÍGY VAN ÉRTELME, minden más értelmetlenség, pénzkidobás, az adózó polgárok szemérmetlen meglopása. Az Újpest-FTC kezdő 22 játékosa között összesen 4, azaz négy magyar játékos volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!