Magasan a világ felett

2023. május 13. 20:39

Magyarországon a földi és a légi mentés is kiemelkedő színvonalú.

2023. május 13. 20:39
null
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Mi a különbség a földi és a légimentés között? Mi történik, ha a 112-öt tárcsázza valaki? És miért nevezhetjük bátran világszínvonalúnak a hazai sürgősségi betegellátást?

A Mathias Corvinus Collegium tudományos-ismeretterjesztő blogja, a Corvinák legújabb podcastjében dr. Constantinovits Miklós helikopteres mentőorvos volt a műsor vendége. A beszélgetés fókuszában a mostanában sokat támadott magyar mentőszolgálat teljesítménye és a légimentés kulisszatitkai álltak. A mentőorvos a nagyközönség által kevéssé ismert információkat is megosztott arról, hogy milyen kihívást jelent a szakszerű ellátás.

A műsorban szó esik többek közt arról is, hogy míg Amerikában a mentőszolgálat filozófiája szerint a beteget azonnal kórházba kell szállítani a sürgősségi ellátáshoz, míg Magyarországon sokkal felszereltebb és képzettebb mentőegységek üzemelnek, amik már a helyszínen megkezdik az ellátást. Dr. Constantinovits arról is mesél, hogy a nemzetközi szakmai versenyeken rendre az elsők között végeznek a hazai mentőegységek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!