Bekeményít a rendőrség: itt a zéró tolerancia a gyorshajtás esetében is

2023. május 05. 09:41

Nincs többé ráhagyás, sokkal többen kaphatnak drága fotókat.

2023. május 05. 09:41
null

Igaznak bizonyultak a hírek, miszerint a rendőrség többé nem alkalmazza májustól a korábbi ráhagyást a traffipaxok által kiírt sebességnél. A Vezess.hu-nak az ORFK azt írta, hogy „a továbbiakban a sebességtúllépés jogsértés esetén a jogsértést feldolgozó ügykezelő rendszer a mért sebesség alapján állapítja meg a közigazgatási bírság összegét”. 

Ez azt jelenti, hogy már alacsonyabb sebesség elérésénél is kiküldik a bírságokat a gyorshajtó sofőröknek. A lap tájékoztatása szerint eddig a traffipaxok hibahatárának hívott eltérés 100 km/órás sebességig 3 km/óra volt, míg felette 3%-os eltérést toleráltak. 

– fogalmaztak.

Az ORFK megerősítette, hogy ennek májustól vége, a közleményük szerint a mérőeszköz által adott érték további korrekció nélkül veendő figyelembe.

Nyitókép: Michael Dunning/Getty Images

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2023. május 07. 22:04
- a tulok Pintérnek mennie kell ... mi a faszt szeret rajta Orbán? se diplomája nincs, se nyelvet nem beszél ... még a magyart sem ... nem sokat lehetett eddig hallani a sötét pofáját ... azért lett belügyminiszter, mert tkp. ő a keresztapa és féken tartja a klánját ... - szóval ki a fasz találtaki hogy 51-gyel ütnek el egy embert, az meghal, ha 50-nel, akkor vidáman sétál tovább???? - ráadásul az analóg mérőkön a hibalehetőség kb. 10% szóval menjetek a picsába...
Kybon
2023. május 07. 12:16
A témához meg annyit, hogy a tötymörgők ideje jön el. És az ezen agyvérzést kapóké is...
Akitlosz
2023. május 05. 21:06
Azért az autósokat cseszteti az állam, mert nekik van pénzük. Akinek autóra, súlyadóra, benzinre telik, neki büntetésre is telik. Ha meg nem fizet, akkor el lehet kobozni a vagyontárgyát.
sheu
2023. május 05. 19:57
Ha valaki 50 helyett 54 km/h-s sebességgel száguldozik, az valóban hatalmas veszélyt jelent a közlekedés biztonságára. Teljesen nonszensz ez az új büntetési gyakorlat, ha valóban meg fog valósulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!