Főrabbi: Egyértelműen bukás Heisler András rendszere

2023. május 09. 14:47

Róna Tamás szerint megdöbbentő, ha a Mazsihisz elnöke újraindulhat a vezetőségért.

2023. május 09. 14:47
null

Róna Tamás főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, azaz a Zsima elnöke szerint Heisler András, a Mazsihisz két és fél ciklus óta szolgáló elnöke nagy valószínűséggel újraindul az elnöki székért. A tisztújítás most vasárnap, május 16-án lesz, ám szerinte a minapi Facebook-posztjával vihart kavaró Heisler személye és döntése már most visszatetszést kelthet. Róna saját podcastjában fejtette ki a véleményét a Mazsihisz elnökének esetleges újraindulásáról.

A főrabbi így fogalmazott:

Összegez, végiggondolja, mi az, amit elért, vagy ha nem, akkor hogy milyen károkat okozott. És ezt követően veszi a kalapját és továbbsétál. Ha megnézzük az elmúlt 10 évet, tudjuk, minden egyházat a saját klérusa tesz egyházzá. Az elmúlt egy évtizedben teljesen szét lett bontva az ő egypólusú, autokrata vezetése végett a Rabbitestület. Ez pedig nagyon széles hullámokat vert mindenfelé.” A műsorvezető kérdésére, miszerint megbukott-e szerinte a „heisleri rendszer” egyértelmű választ adott: „A gondolataim szerint ez egyértelműen bukás.”

Nyitóképünkön Heisler András: MTI/Mohai Balázs

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2023. május 10. 07:53
"A tisztújítás most vasárnap, május 16-án lesz, " Vasárnap lesz kedd?
Katicza
2023. május 09. 19:06
Még a wikipédia szerint is jelentéktelen 10 mondatos alak.
szintetikus
2023. május 09. 18:55
Ezeknek nem is kell külső ellenség. :DDDDD
gyaloggos
2023. május 09. 18:25
AZT nem tartom hibának, hogy az USA Nagykövetségén tartott széder-esten nem szólt Gyöngyösi meghívása ellen, annak nem ott, nem akkor volt helye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!