A kárpátaljai magyarság helyzetének megoldása nélkül nem rendezhető az ukrán-magyar viszony

2023. május 29. 07:24

Ezen nem léphetünk túl.

2023. május 29. 07:24
null
Demkó Attila
Demkó Attila

„Visszatérve Ukrajnára. Mint mindig, elmondtam az egész fórum előtt és magánbeszélgetésekben is, hogy a kárpátaljai magyarság helyzetének megoldása nélkül nem rendezhető az ukrán-magyar viszony, és ez a megoldás nem lehet más, mint az elvett jogok valamilyen formában történő visszaadása.

Világos, hogy ez a háborús helyzetben nem prioritás, de ez nem valami mondvacsinált kifogás magyar részről, hanem komoly sérelem, amin nem léphetünk túl.Egyes kommentek megelőzésére: valós segítséget a kárpátaljai magyaroknak a »jól megmondom« nem ad. Nem »jól« kell megmondani, hanem okosan. A hivatalos oldalra tettem még ki pár információt, képet és linket.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. május 29. 17:40
Csak egy megoldás van. Az, hogy Magyarország határa Vereckénél húzódjon. Akárki is a szomszéd a Kárpátok túloldalán. Ukrajna nem fog magyar életet csinálni Kárpátalján. Erre várni naivitás.
machet
2023. május 29. 14:56
Lehet odamondani és okoskodni is.A labda és a megoldás itt is egyértelműen az ukránok kezében van.Ők ennek tudatában is vannak.Trianon jól ki lett találva a kiszolgáltatottságra.Ha csak mozdulsz már pofán is vágnak akár több irányból is.Ezúton is köszönjük az alkotóknak.
Agnieszka
2023. május 29. 13:57
Demkónak sincs túl sok össz, vagy takarékoskodik. "Világos, hogy ez a háborús helyzetben nem prioritás" De nem is nagy munka, üres propagandára ezerszer több energiát fordít Ukrajna.
zolizolizoltan
2023. május 29. 13:31
Értem én, hogy az ukránok az orosz anyanyelvet akarják visszaszorítani, de ennek áldozatául esnek a lengyel, román, magyar anyanyelvűek. Nagyon sokára lesz ennek megoldása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!