„Brutális” észak-afrikai migránsokról számolt be a bécsi rendőrség

2023. május 31. 18:54

Az illegális bevándorlókból verbuválódott drogbandák sokszor videóra veszik az egymás közötti leszámolásokat.

2023. május 31. 18:54
null

Bécsi rendőrség: számos észak-afrikai migráns tevékenykedik a drogkereskedelemben. A migrációs hullámmal számos észak-afrikai migráns is érkezett Ausztriába, akik közül többen a drogkereskedelemben kezdtek el tevékenykedni, a kannabiszgyanta mellett más kábítószereket is árusítanak – közölte szerdán Gernot Kaes, a bécsi rendőrség Maghreb nevű munkacsoportjának vezetője. Mint mondta, ez az elkövetői csoport ráadásul „rendkívüli brutalitásával” tűnik ki nemcsak az egymás közti leszámolások, de

a rendőrséggel szembeni fellépések során. 

A munkacsoport 2016 óta összpontosít a Magreb-országokból – Algériából, Marokkóból és Tunéziából – származó bűnelkövetőkre.  A nap folyamán a bécsi rendőrség illetékesei a munkájukkal kapcsolatos háttérbeszélgetésen elmondták, hogy az osztrák fővárosban a drogkereskedelem nagy részét algériaiak irányítják, míg az utcai értékesítést átengedték a Szíriából és Afganisztánból származó bűnözőknek. Innsbruckban viszont a marokkóiak ellenőrzik a kábítószerkereskedelmet.    

Videóra vett leszámolások

A nyomozók egy további aggályos részletet feltártak: a bűnözők filmre szokták venni a saját soraikban végrehajtott bosszú-, illetve bűntető akcióikat. Ennek értelme, hogy

egyrészt bizonyítsák a végrehajtást, másrészt, hogy másokat előre elrettentsenek.  

Egy névtelenséget kérő nyomozó szerint mindazonáltal utánpótlásból nincs hiány a bűnözőknél: a Facebookon a drogkereskedők pénzkötegekkel, kábítószerekkel pózolnak márkás öltözetben.

(MTI)

Nyitókép: illusztráció / MTI/EPA/SOS Méditerranée/Flavio Gasperini

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. június 02. 05:23
MEg kene nekik adni a libsik lakcimeit, hogy oda lehet menni fiki-fiki gangbangre, mert ugyse fogjak feljelenteni oket a libsi kurvak! Meg a fiukat is meg lehet baszni, mert nagy reszuk buzi! Hol vannak ilyenkor a wilkommenesek? A libsi a kaoszteremto sopredek, a mai lumpenproletar.
Élő Éva
2023. június 01. 06:58
Ugye, hogy lehet Bécsben "kávézót" nyitni. Csak egy kis kanabisz illat kell hozzá.
5m007h 0p3ra70r
2023. június 01. 01:44
Álprobléma.
pepu
2023. június 01. 00:19
"pénzkötegekkel, kábítószerekkel pózolnak márkás öltözetben" Szóval primitívek. Gratulálok a népesség beszerzéshez. És még mindig nem értik, miért nem kérünk az elosztásból? Orbánnak milyen igaza volt a családtámogatással. És már akkor, mikor ezek a hordák még nem is voltak itt. (Európában)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!