Orbán nukleáris fegyvereket akar a magyar hadseregbe?

2023. május 03. 16:12

Az nem kérdés, hogy Orbán miért fejleszti gőzerővel a hadsereget és mire készül: háborúzni akar.

2023. május 03. 16:12
null
Bartus László
Bartus László

„Ha belegondolunk ebbe a nagy fegyverkezésbe, annak véges határai vannak. A NATO nélküli magyar hadsereg csak orosz nukleáris fegyverrel a kezében képviselhet komoly elrettentő erőt. Ha a »nukleáris elrettentés« oktatása csak egy elméleti tantárgy, akkor miért tartotta fontosnak az új hadseregparancsnok megemlíteni a meghallgatásán? Egy elméleti tantárgy nem érdemel figyelmet, sok ilyet oktatnak a katonáknak. Belegondolni is rossz, de nem kizárható, hanem valószínűsíthető, hogy Orbán nukleáris fegyverrel akarja megerősíteni a magyar haderőt.

Orbán csak így tudja magát »közép-európai« nagyhatalommá tenni, világpolitikai szerepét, jelentőségét és befolyását növelni. Orbánnak világmissziós tervei vannak a »kereszténységnek« nevezett fasiszta illiberális modell terjesztésére. A »romlottnak« nevezett nyugati világgal szembeni harca az oroszok transzcendens, messianisztikus ideológiájával megerősítve, nukleáris nagyhatalomként válhat komoly tényezővé. Soha semmiben nem érdekelte mások véleménye, a magyaroknak közük sincs saját országukhoz, ezért ha Orbán akarja, az oroszoktól nukleáris fegyverei lehetnek.

Az nem kérdés, hogy Orbán miért fejleszti gőzerővel a hadsereget és mire készül: háborúzni akar. A magyar hadsereg fejlesztése nem a NATO-t akarja erősíteni, hanem a magyar katonai erőt, mely a NATO-tól függetlenül is képes megvédeni magát, esetleg területeket elfoglalni, megtartani, volt magyar területeket visszaszerezni. Követni Putyin stratégiáját a világ újrafelosztására, oroszokkal vagy anélkül. A világ keresztény missziós terület, amely legitimálja a fegyveres erőszakot és a háborút, a cél szentesíti az eszközt.

Az ukránok ellen indított orosz háború egy lehetőség Orbánnak, hogy felborul a status quo és újra lehet rajzolni a határokat. Ehhez kell egy erős hadsereg, mint minden fasisztának. Ez azonban semmit nem ér, ha csak hagyományos fegyvereket jelent. Az igazi erő a nukleáris bomba, a nukleáris fenyegetés. Nem is értjük, hogy eddig ez hogyan nem jutott eszünkbe. Ha az oroszok Orbánt segítik atomfegyverhez jutni, ugyanez a lehetőség nem lesz meg azoknak a környező országoknak, akik a Nyugattal tartanak. Orbán kész lehet kilépni ehhez bármilyen szerződésből.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. május 13. 19:31
"Az igazi erő a nukleáris bomba, a nukleáris fenyegetés. Nem is értjük, hogy eddig ez hogyan nem jutott eszünkbe." Már eszünkbe jutott sokszor, le is írtam már sokszor. Magyarország akkor lenne némi biztonságban, ha saját atomfegyvere lenne. Izrael, Pakisztán, Észak-Korea meg tudták csinálni, így Magyarország is meg tudná. Nem kell mások orrára köti.
Akitlosz
2023. május 13. 19:30
"Az ukránok ellen indított orosz háború egy lehetőség Orbánnak, hogy felborul a status quo és újra lehet rajzolni a határokat." Nem Orbánnak lehetőség. Magyarországnak. Aki végre tud élni a lehetőséggel ő bekerül a történelembe. Horthy volt az utolsó aki tudott valamit javítani Magyarország helyzetén. Történelmi alkotmányos kötelesség az ország megvédése és a törekvés az ország elveszített területeinek a visszaszerzésére. Természetesen ennek köze nincsen fasizmushoz. Már a középkorban is így volt.
Csuka
2023. május 04. 09:49
Te már hülyébb nem leszel..........
DrPepper
2023. május 04. 09:37
Bartus szokásos dupla szarkeverése. 1. Miért ne említhetne meg egy elméletei tárgyat a hadseregparancsnok. Az elmúlt 30 évben az atombombára hivatkozás kiment a divatból, de sajnos az eszlkaláció, eszkalációs létra, stb.kifejezések megint a hétköznapi sajtóba kerültek, miért ne kerülne be a katonai képzésbe. Remélhetőleg csak ennyiről van szó. 2. Ha mégsem, akkor itt nem arról lesz szó, hogy kapunk valami atomfegyvert. Bartus itt megint iszonyú zagyválásba kezd, ugyanis az oroszok, miközben a fene tudja mekkora amerikai NATO haderő állomásozik itt, nyilvn nem fognak atomrakétákat telepíteni, a szabadpiacon meg nem valószínű, hogy ilyesmit venni lehetne, vagyis az atomnfegyver kizárólag amerikai lehet, amit nem mi kapunk saját használatra, hanem az amerikaiak telepítenek. Sajnos ez egyáltalán nem lehetetlen, és az sem lepne meg, ha a telepítés engedélyezése lenne a békével kapcsolatos szkanderozás mögött. csakhogy ez esetben az atomfegyver elutasítása a béketábor logikájával esne egybe. Ezért moslékol Bartus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!