Vučić terrorcselekménynek nevezte a csütörtök esti lövöldözést

2023. május 05. 11:37

Egy 20 éves férfi gépkarabéllyal nyolc embert lelőtt és további tizennégyet megsebesített a Belgrád melletti Mladenovacon.

2023. május 05. 11:37
null

Terrorcselekménynek nevezte a szerb elnök azt, hogy egy 20 éves férfi gépkarabéllyal nyolc embert lelőtt és további tizennégyet megsebesített a Belgrád melletti Mladenovacon és környékén csütörtök késő este. Aleksandar Vucic rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette:

szigorítják a fegyvertartási és fegyverviselési törvényt, felülvizsgálják az eddig kiadott engedélyeket,

szigorúbb pszichológiai vizsgálatra lesz szükség az engedélyek kiadásához, és két évig tartó moratóriumot vezetnek be az engedélyek kiadására.

Emellett 1200 új rendőrt is alkalmaznak, hogy a szerbiai iskolákban folyamatosan rendőri felügyeletet biztosítsanak.

(MTI)

Nyitókép: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. május 05. 12:45
Itt van tessék, a gyerek erőszakos játékokkal játszott, függő volt és drogozott is, apja pedig fanatikus fegyverrajongó volt, tanította a gyerekét lőni : https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/05/dobbenet-tobb-fiatal-kiralykent-kezeli-a-belgradi-tini-meszarost-videon-a-fiu-elfogasa?utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=brb_bors_aktualis_01 A szülők rosszul nevelték, jobban odafigyelhettek volna...
robogo72
2023. május 05. 12:27
Oké, hogy mostanában jóban vagyunk velük, de a lényeg nem változott. Sajnos azt kell mondjam, hogy ez egy ilyen nép, ez benne van a kultúrájukban. Állatok, nincs rá jobb szavam. Emlékeztek még a szerb maffiára ? Magyarország déli része teljes egészében a kezükben volt, és szépen haladtak fel északra. Már gazdasági oldalon is mérhető volt a jelenlétük. A magyarok, ukránok, cigányok ministrás fiúk voltak hozzájuk képest. Szemrebbenés nélkül gyilkoltak. A délszláv háborúval tűntek el. Ja a katonák és a felfegyvezett civilek ott is gyilkoltak midekit akit csak értek. Katona, civil, nő, öreg, gyerek, nem számított. Összeálltak páran, géppisztoly a kézben, és mentek ölni.
need-info
2023. május 05. 12:20
Előző cikkben: "A 21 éves U.B.-t a tett helyszínétől mintegy 60 kilométerre délre, Kragujevac környékén fogták el nyolc órányi hajtóvadászatot követően, " Döntsük most már el, hogy 20 vagy 21 éves!
h040183
2023. május 05. 12:18
Túl kevés, túl későn! Aki egy kicsiit is követi a balkáni híreket, tudja, hogy voltak előjelek Szerbiában! Nem ez az első eset, hogy fiatalok vérrel akarják lemosni a vélt vagy valós sérelmeket. Amikor 2-3 fitalat lőnek le egy szórakozóhelyen, maroklőfegyverrel, arra már föl se kapja a fejét senki! Először volt tömeges eset iskolában, és először volt gépkarabélyos lövöldözés, fiatalok körében, ennyi áldozattal - de idősebbek, kocsmában, vagy csak utcán, kalasnyikovval eddig is lőtték egymást Szerbiában, Boszniában és Horvátországban is! Mi lesz majd még Ukrajna jogutód-államában...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!