Többen meghaltak a szlovjanszki rakétatámadásban, köztük egy kétéves kisfiú

2023. április 14. 20:44

Legkevesebb öten életüket vesztették, tizenöten megsebesültek.

2023. április 14. 20:44
null

Öt ember meghalt, tizenöten megsebesültek egy orosz rakétatámadásban a Donyeck régióbeli Szlovjanszkban pénteken – jelentette be Telegram-oldalán Pavlo Kirilenko helyi kormányzó.

További hét ember rekedt a romok alatt azt követően, hogy SZ-300-as rakéták csapódtak be a Bahmuthoz közeli város több lakóépületébe és más létesítményeibe. Kimentésükön rohammentők és rendőrök dolgoznak.

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége Twitter-bejegyzésében arról számolt be, hogy a halálos áldozatok között volt egy kétéves kisfiú is. Az ukrán first lady szerint minden kisgyerek halála egy tragédia. Ennek ellenére sem Ukrajna, sem Oroszország nem törekszik az azonnali békére, sőt, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter nemrég a Krím-félsziget elfoglalásáról beszélt.

(MTI) 

Nyitókép: ahmad gharabli / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Független
2023. április 16. 08:24
Talán nem a játszótéren kellen felállítani az óvoda udvarán a Himarsokat!!!!!! Miért nem engedik elhagyni az orosz lakosságot a donyecki városokból? Az ukránok célja talán éppen az, hogy minél több orosz nemzetiségű lakos haljon meg? Hogy minden orosz otthona semmisüljön meg? Miért csak a 10 milliós orosz lakosú (akik most élő pajzs és túsz szerepet szenvednek) Donyeck és Luhanszk megyében ásták be magukat az ukránok a 2024 előtti 7 éves háborúban (amiről valahogyan semmit sem tájékoztatott a nyugati média....!)? Talán mert az "csak" orosz nemzetiségi terület? Had hulljon csak az orosz lakosság? Halott vagy elmenekült kisebbség a legjobb kisebbség? Követik a jól bevált román és benesi gyakorlatot? Hol volt az elmúlt 8 évben a Velencei Bizottság? Na és meddig várjunk még a közös magyar-román kisebbségi nyelvtörvénnyel kapcsolatos eljárásukkal? Vagy netán arra vaár a Velencei Bizottság, hogy minden magyar és román meneküljön el Ukrajnából?????
Igazszó
2023. április 15. 12:20
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
critical man
2023. április 15. 06:35
Megint a legendás ukrán szakértelem. Az SZ-300 az egy légvédelmi rakéta. Nehezen hihető, hogy az oroszok próbálták a légteret védeni a város fölött. Az ostoba, utcáról összefogdosott hohol faszszopóknak sikerült megint telibe baszniuk egy saját lakóépületüket, és utána most néznek bután.
counter-revolution
2023. április 15. 06:34
Megint gyilkolt az ukrán légvédelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!