Svédország csak a török állampolgárokat adja ki Erdoganéknak

2023. április 06. 22:21

Egyelőre csak ímmel-ámmal tesznek eleget a törökök feltételeinek.

2023. április 06. 22:21
null

Svédország beleegyezett, hogy kiad egy bűnözőt a törököknek, egy másik kiadatást viszont elutasított. Törökország a körözött bűnözők kiadásához tette függővé a svédek NATO-csatlakozását, akik vonakodva tesznek eleget a kéréseknek – írja a The National News.

A svéd igazságügyi miniszter csütörtökön bejelentette, megegyeztek a törökökkel, hogy kiadják a 29 éves Omer Altunt, akit hazájában 15 év börtönbüntetésre ítéltek. A svédek cserébe azt kérték Törökországtól, hogy a férfi hazaérkezése után tárgyalják újra az ügyét.

Egy másik szökevényt azonban, az 51 éves svéd állampolgárságú Mehmet Karayelt nem hajlandóak kiadni. Karayelt azzal gyanúsítják törökországban, hogy egy fegyveres terrorszervezet tagja.

Az elmúlt évben a svédek legalább két személyt kiadtak Törökországban, azonban sok kérelmet megtagadtak. Svédország NATO-csatlakozása nagyban függ a törököktől, akik viszont nehezményezik, hogy a skandináv ország nehezíti az igazságszolgáltatásuk működését.

Nyitókép: John THYS / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andras zoli
2023. április 07. 14:12
Kedves! Svédek, nekem tünik igy vagy másnak is feltünt, de nagyon magaslórol beszélnek velünk is a Törökökkel is! Van erre egy szép Magyar közmondás "amilyen a fogadj isten olyan az adjon isten" Szerintem a Svédek soha nem fognak natoba kerülni, mert a politikusaik még nem értek meg arra! Nagyobb eséjük van mind az Ukránoknak, de ott azért nagy a baj minden téren. Ja és jön hozzájuk egy hivatlan vendég, Putyin!!!!!
olajfa1
2023. április 07. 13:39
Hogy létezik hogy pl-Assange-nak menekülnie kellett Svédországból -is-!...???
olajfa1
2023. április 07. 11:16
Ha pl. hazánkban svéd állampolgár /akár született is.../ DEMOKRÁCIA ELLENES TEVÉKENYSÉGET vagy TERRORIZMUS GYANUS TEVÉKENYSÉGET folytatott volna... akkor nekünk sem adná ki Svédország, hogy a Magyar Igazságszolgálat Magyarország területén -ahol elkövette a törvénytelen cselekedetet!!!...- A MAGYAR TÖRVÉNYEK SZERINT ÍTÉLKEZHESSEN??????????? Tényleg ennyire "demokratikus" Svédország?....
Kvasztics Fedor
2023. április 07. 10:30
Most kéne dönteni, bár már most sem lehet arcvesztés nélkül kikerülni ebből az ügyből. A finneket megszavaztuk, aztán ők is csatlakoztak a gyermekvédelmi törvény miatt ellenük kezdett perhez. A svédek ezt már korábban megtették. Ha a törökök után egyedül maradva beszavazzuk őket a NATO-ba, az megint megmosolyogtató lesz. Ha előttük tesszük meg, akkor is csak kevésbé. Vagy szabjunk feltételeket, és tartsunk ki a végsőkig az elutasítás mellett, ha már belekezdtünk. Látni kell, hogy ma az, hogy szövetség, semmit nem jelent. Egy valódi szövetségben, ahol egyetértés kell egy új tag felvételéhez, azt mondják a jelöltnek, ha valakivel vitás kérdésed van, rendezd le, és majd akkor beszélünk a tagságról. Az nem szövetség, ahol a tagok egy vitás kérdésben a belépni kívánó jelölt pártjára állnak a már benn lévő taggal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!