Folytatódhatnak a zavargások, jóváhagyta a francia Alkotmánytanács a nyugdíjreform legfőbb pontjait

2023. április 14. 18:52

Nem lesz könnyebb a helyzet Párizsban.

2023. április 14. 18:52
null

A francia Alkotmánytanács jóváhagyta a nemzeti felháborodást kiváltó nyugdíjreform legfontosabb pontjait, amelyet Emmanuel Macron elnöki rendelettel adott ki. A reform egyik alapvető és legvitatottabb pontját, a nyugdíjkorhatár 62-ről 64 éves korra emelését a tanács végül elfogadta – írja a France24.

A bíróság hat olyan intézkedést elvetett, amelyeket  nem tartott alapvető fontosságúnak, valamint elutasította a baloldal által benyújtott népszavazási kérelmet a 62 éves korhatár megtartásáról szóló alternatív nyugdíjtörvényről.

Franciaországban három hónapja tartanak az utcai zavargások, amelyek feltehetően nem fognak alábbhagyni az Alkotmánytanács döntése után sem.

Nyitókép: JULIEN DE ROSA / AFP 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2023. április 14. 21:21
Itthon egy hasonló helyzetben össznemzeti kussolás lenne. De el is lehetne törölni a nyugdíj korhatárát. Minek is van? Mindenki döntse el, meddig akar dolgozni. 50 felett úgyse vesznek fel munkaerőt itthon.
pepita
2023. április 14. 20:08
Ez még semmi. Ha majd az arabok és a fekák is bekapcsolódnak nagyobb létszámmal az lesz az igazi zavargás.
Lotti
2023. április 14. 19:24
Pedig egyszerű a helyzet megoldása. Csökkenteni kell a nyugdíjakat! Hogy ez fegyveres felkelést robbantana ki? Nyilván. Akkor mégiscsak emelni kell azt a korhatárt. Az nem megy. Persze megvan ám a még soha sehol nem hallott megoldás : fizessenek a gazdagok! És miként reagálnak erre a gazdagok? Vagy örömmel odaadják amijük van vagy elhúznak melegebb éghajlatra a pénzükkel együtt. Szerintem örömmel fizetnek.....
Backstab
2023. április 14. 19:23
Dolgozz Francia kutya 75 evig. Majd a mukik ki termelik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!