Újabb orosz diplomatákat utasít ki Németország

2023. április 22. 17:21

Moszkva válaszintézkedésekkel fenyeget.

2023. április 22. 17:21
null

Az orosz külügyminisztérium szombaton közölte, hogy több német diplomatát ki fognak utasítani az országból. Marija Zaharova külügyi szóvivő elmondta, ezzel ragálnak arra, hogy Németországban döntés született az orosz diplomaták tömeges kiutasításáról.

Azt nem tudni, hogy az érintett orosz diplomaták már el is hagyták-e Németországot.

Az oroszok mindenesetre komoly válaszintézkedésekkel készülnek.

Zaharova elmondta: jelentősen korlátozni fogják a Németországot Oroszországban képviselő diplomaták maximális létszámát. Erről április elején már tájékoztatták is a német nagykövetet.

A két ország már ezt megelőzően is utasított ki kölcsönösen diplomatákat, a képviselet mindkét országban már most is csökkentett létszámú.

Szombat reggel egy orosz kormányzati különgép landolt Berlinben, a gépet délutánra várják vissza Moszkvába. Azt nem tudni, hogy ennek köze van-e az orosz diplomaták kiutasításához – közölte a dpa német hírügynökség.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. április 23. 10:47
A leghatározottabban nem értek egyet; Zaharova művésznőt inkább beinvitálnám, mintsem kitiltanám. Egy próbát megér. Majd azután döntünk a statuszáról...
vajda
2023. április 23. 04:29
Nem ide tartozik, de a Mandiner megtagadta a lehetőséget a "Halálra éheztették magukat, hogy üdvözüljenek" című cikk kommentálására. Gondolom, nem véletlenül. A cikkben ugyanis nem szerepel az az információ, hogy a szekta keresztény, és halálukkal Jézussal történő egyesülésükre törekedtek. Ki is üldözi a keresztényeket?
LancelotDuLac
2023. április 23. 03:03
ki kell rúgni mindet. oroszra nincs szükség! le kell vágni a fejüket.
Tommaso
2023. április 22. 20:50
Ha VV Putyin még Németországban ügy(nökös)ködne, őt is kiutasitanák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!