A migráció visszaszorításáról szavazott az Európai Parlament

2023. április 21. 15:23

A bevándorlók áthelyezése az EU-n belül csak rendkívüli esetben lesz lehetséges.

2023. április 21. 15:23
null

Az Európai Parlament csütörtökön elfogadott egy új migrációs csomagot, amelynek többek között célja az illegális migráció megfékezése, valamint a bevándorlók unión belüli országhatárok közötti mozgásának visszaszorítása – írja a Politico.

Az új intézkedés egyik legfőbb célja az engedély nélkül érkező migránsok mihamarabbi visszafordítása, de szabályozza a menekültek szétosztásának kérdését is, amely régóta foglalkoztatja Európát. A csütörtökön elfogadott csomag érelmében a bevándorlókat a jövőben csak rendkívüli helyzetekben helyezheik majd át egyik országból a másikba. Hogy mi számít rendkívüli esetnek, azt Brüsszel állapítja meg.

A szavazás eredménye erőteljes jobbratolódást mutat a parlamentben, ami annak köszönhető, hogy 2022-ben 2016 óta nem tapasztalt legális és illegális menedékkérő-hullám érkezett Európába.

A migrációs paktumot csütörtökön két korábbi szavazás nyomán írták alá, amelyek azt mutatták, a parlament egyre szigorúbb a migráció kérdésében.

Szerdán a képviselők elfogadták az uniós források határvédelem támogatására történő felhasználását,

ezzel Brüsszel egyre közelebb van ahhoz, hogy közvetlenül finanszírozza a korábban elítélt határkerítéseket.

A törvényhozók majdnem elfogadak egy külön módosító indítványt is, amely kifejezetten felszólította volna az EU-t a határkerítések finanszírozására. 

Csütörtökön pedig a parlament három legerősebb képviselőcsoportja egyaránt a határ menti migrációs paktum mellett szavazott. A csomagot az olasz szélsőjobboldali EP-képviselők is támogatták.

Következő lépésként a Parlament tárgyalni fog a Tanáccsal. Egy uniós tisztviselő szerint ezek a tárgyalások várhatóan azt követően kezdődhetnek meg, hogy az EU bel- és igazságügyi miniszterei közös álláspontra jutnak a június 8-i és 9-i találkozójukon.

Nyitókép: Facebook

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobika8
2023. április 23. 15:46
A bértrollokat nem érdekli a migráció, egyetlen diszlájk sincs.
kurbitalis
2023. április 22. 08:15
JÖN A VÁLASZTÁS! HAZUDNAK, a DURVA ANYJUKAT.
Hoth
2023. április 21. 23:03
Tényleeeeg????vissza kell szorítani az illegális migrációt???eddig mi telibaszott kurva anyátokat kellett volna tenni???ha már egyszer illegális....aki ezeket a szar feka moslékokat le akarja szopni,az vigye haza őket.. vagy bassza meg,vagy éltesse,vagy itassa..de ne itt!!!!köszönöm..magam részéről addig érzem jól magam amíg egyet se látok...de fordítsuk vissza a kérdést...nekem,nekünk..magyaroknak,európaiaknak...miért is jó ha akár egy ilyen is idejön?????jaaa hogy semmiért...okés..akkor mondjuk ne
NZoltán
2023. április 21. 21:02
"A migráció visszaszorításáról szavazott az Európai Parlament" Ez senki se tévesszen meg. A libcsik és a komcsik mindig az ellenkezőjét teszik mint amiről beszélnek vagy szavaznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!