Dizájner és fast fashion darabok, no meg tökéletes megjelenés – így öltözik az angol hercegi pár

2023. április 07. 21:00

Modern és hagyományos elemek, felkarolt tervezők és stylist – Kovásznai Andreával Vilmos herceg és Katalin hercegné megjelenését elemeztük a Kifutóban.

2023. április 07. 21:00
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

„Vilmos herceg és Katalin hercegné professzionális megjelenésű pár, öltözködésük tökéletesen megfelel a szigorú, a királyi családban elvárt protokollnak. Ezzel párhuzamosan sikerült olyan stílust kialakítaniuk, amelyben keverednek a modern és a hagyományos öltözködési elemek” – mondja a Mandinernek Kovásznai Andrea. Hozzáteszi,

sokszor színharmónia fedezhető fel a hercegi párnál, tudatosan szokták összehangolni az öltözéküket.

Míg a herceg a klasszikus stílust képviseli, Kate Middleton a brit divat elsőszámú nagykövete, az elmúlt évtizedben igazi divatikonná vált.

„Bár a hercegi párt nagyon szereti a világ, inkább Kate-ra hárul figyelem, állandó téma, hogy mit visel. Stílusa lenyűgözi a közvéleményt, feltűnést kelt, ahol csak megjelenik; a világ egyik legjobban öltözött hírességeként aposztrofálják őt” – mondja a stílustanácsadó.

Hazai tervezők és fast fashion

Kétségtelen, hogy Katalin cambridge-i hercegnőként nem öltözhet szabadon, szigorú szabályok vonatkoznak a megjelenésére, de ő soha nem ágált a protokoll ellen, alkalmazkodott a státuszából fakadó követelményeknek. „Klasszikus és elegáns stílust teremtett magának az évek során, olyan tervezők segítségével, akikben teljes mértékben megbízik. Láthatóan soha nem hibázik, tökéletes testalkata van, ezért nincs nehéz dolguk a dizájnereknek, akik kiváló érzékkel mutatják meg a hercegnő státuszát” – mutat rá a szakember. Mint mondja, Katalin hercegnő hazai tervezőket preferál, a legnagyobb kedvence Alexander McQueen, de rajta kívül is számos brit tervező ruháját viseli, például Jenny Packham, L. K. Bennet, Emilia Wickstead és Alice Temperley nagy kedvencének számít. „Van olyan pályakezdő dizájner is, aki annak köszönhetően vált híressé egyik napról a másikra, hogy Katalin bizalmat szavazott neki” – jegyzi meg.

Persze Kate Middleton divat iránti rajongása nem marad visszhang nélkül, a ruhatárára költött összeg nagysága néha sokkolja az Egyesült Királyságot. „Tavaly a Daily Mail szerint

ami bőven szolgáltatott beszédtémát a briteknek. Mentségére szóljon, hogy alkalmanként fast fashion üzletekből választ magának ruhákat, például tavaly ősszel beteg gyermekeket látogatott meg egy Mango ruhában, de a Zara-tól és a H&M-től is előszeretettel vásárol. A hercegné ezzel azt üzeni: nem kell mindig drága ruha ahhoz, hogy valaki sikkes és elegáns legyen” – fogalmaz a szakember. Felidézi azt is, amikor Kate Middleton egy walesi útjára egy piros Spencer kabátot választott, amivel Lady Diana előtt is tisztelgett, hiszen az ő leánykori neve azonos volt. „A hercegné tökéletesen elsajátította az öltözködési kommunikációt. Tisztában van azzal, hogy mit üzen az általa viselt ruhadarabokkal” – mutat rá Kovásznai Andrea.

A hercegné egyébként leginkább az egyberuhákat, klasszikus szabásvonalakat preferálja.  Gyakran látni rajta kabátruhákat és kalapot, ami nem meglepő, a kalapviselésnek nagy hagyománya van hazájában. Visszafogottan jelennek meg rajta az ékszerek, inkább családi darabokat visel protokolláris eseményeken.

A családi, szabadidős programok során lazább stílust képvisel, például szívesen visel laufert farmernadrággal, blúzzal. Kovásznai Andrea szerint a színeket tekintve Katalin hercegné meglehetősen bátor, sokféle színt használ, de inkább a klasszikusakat részesíti előnyben. „Összességében az öltözékére a tökéletes harmónia jellemző: a szín, a ruhaválasztás, a frizura, a smink leginkább Jackie Kennedyre emlékeztető, igazi first lady-szerű megjelenést kölcsönöz neki” – hívja fel a figyelmet.

Stylist segít már Vilmosnak is

A hercegné saját stylisttal dolgozik, hosszú ideje Natasha Archer segít neki abban, hogy mindig a protokollnak megfelelő legyen a megjelenése. Nemrég egyébként Vilmos herceg is úgy döntött, hogy Natasha Archer tanácsai alapján fejleszti tovább stílusát – a cél az lett, hogy fiatalosabb, trendibb imidzset alakítsanak ki nála, szem előtt tartva a szigorú protokoll szabályokat is.

emellett a szigorú öltönyeit lazább ingekre, mellényekre, zakókra cserélte, ami még beleillik a klasszikus stílusba, de összességében kevésbé szigorú hatást kelt. Egy dologból azonban nem enged a herceg: a  hivatalos eseményeken, ahol kötelező az öltöny vagy a szmoking viselése, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a királyi család szabója gondoskodjon a megjelenéséről” – hangsúlyozza.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. április 08. 14:20
Ennek a minta-adási lényege a fontos. Elegánsnak jobb lenni, mint közönségesnek, jobb kihozni a maximumot abból, az ilyen-olyan adottságból, ami van. Igazán az tetszene, ha a három gyerek is követett mintává lépne elő.
krisztoforo48
2023. április 08. 11:14
Mosónőként Ő sem így nézne ki.
Dunhill67
2023. április 08. 11:08
csinos ez a Kati ez igaz....bár ha lehetne válogatni..én azt a másikat díjaznám inkább,azt a kis lázadó félvért
flesh ripper
2023. április 08. 08:17
Leszarjuk az angolokat (briteket). Aston Martin, jöhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!