„David Pressmannek elnézést kellene kérnie” – véli Gulyás Gergely

2023. április 16. 22:58

A miniszter szerint a „Ruszkik haza” kampánnyal több mint hat és fél évtizedet késtek az amerikaiak.

2023. április 16. 22:58
null

Gulyás Gergely a Bayer show-ban fejtette ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik politikusai beálltak az amerikai háborúpárti plakátkampány mögé. A „Ruszkik haza” kampányról elmondta: több mint hat és fél évtizedet késtek az amerikaiak.  A miniszter úgy fogalmazott: mi örültünk volna annak, ha itt Magyarországon a ruszkik hazaküldésében ők részt vesznek.

– hangsúlyozta a miniszter. Ahogy a Magyar Nemzet megírta, az amerikai nagykövet a napokban jelentette be, több mint 50 intézményre és személyre vetett ki szankciókat Washington, hogy korlátozza Oroszország hozzáférését a nemzetközi pénzügyi rendszerhez.

„Hogyha az történik, hogy ez a bank a jelenlegi világpolitikai helyzetre tekintettel az amerikaiak tűrésküszöbének a határán túl van, és felteszik egy listára más országok, mondom, köztük európai uniós országok más intézményeivel, és ennek a banknak egy vezetőjét, ez mondjuk a világpolitikának egy olyan lépése, egy olyan lépése az Egyesült Államoknak, ami világpolitikában nem szokatlan. Hogy miért kell ehhez egy ilyen, kicsit nevetségesnek tűnő haccacárét is csinálni? Ezt én nem tudom megmondani” – tette hozzá. A miniszter rámutatott: mi továbbra is a jó kapcsolatokban vagyunk érdekeltek, tehát bízunk benne, hogy mindenki levonja a következtetést abból, ami történt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 17. 17:10
de nyugodtan el is takarodhat innen!
Szabó Tamás
2023. április 17. 09:13
"..A „Ruszkik haza” kampányról elmondta: több mint hat és fél évtizedet késtek az amerikaiak.." Ez így van - akkor ígérgettek, hitegettek..., most meg minket ugrasztanának össze azzal a nagyhatalommal, amit ők fsnak piszkálni önmaguk, nyíltan!
Hajnóczi Kristóf
2023. április 17. 09:05
Továbbra sem értem, miért vették át Pressmann megbízólevelét. Postafordultával haza kellett volna küldeni.
nempolitizálok
2023. április 17. 08:59
Egy a gond. Az angolszász annyira nem kultúrált és annyira nagy az arca, hogy nem is érti miért kellene. Pressman e mellett még zsidó is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!