Rodrigo Ballester: El a kezekkel az Erasmustól!

2023. március 22. 16:48

Az MCC műhelyvezetője szerint Magyarországot egy elméletileg fennálló veszély miatt szankcionálták.

2023. március 22. 16:48
null

Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője Facebookon osztott meg egy videót arról, hogy Magyarországot igazságtalanul zárják ki az Erasmus csereprogramból.

A program indulása óta több millió Európai diák tanulhatott nemzetközi egyetemeken. Mára már nem csak EU-s, de Unión kívüli országok is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az Erasmussal lehetőség van Törökországban, Észak-Macedóniában és Szerbiban is tanulni, de valamilyen módon szinte a világ összes országa részt vesz a kezdeményezésben.

Az EU döntése értelmében viszont a jövő évtől a magyar egyetemek diákjainak döntő többsége nem vehet részt az eddig itthon is sikeresen működő diákcsere-progamban. Mindezt annak ellenére, hogy hazánkban eddig nem történt semmilyen rossz gazdálkodás az Erasmusos alapokkal, de még csak figyelmeztetés se történt az EU részéről.

Magyarországot egy elméletileg fennálló veszély miatt szankcionálták, miszerint a 2018-ban bevezetett közalapítványi rendszer „egyszer talán veszélyt jelenthet az uniós költségvetésre”.

A szakember szerint ez olyan igazságtalan Magyarországgal szemben, mintha egy focista már a mérkőzés elején piroslapot kapott volna. Sőt, még annál is rosszabb: „Ez olyan, mintha már a meccs keztede előtt kizárnának".

Nyitókép: Frederick Florini / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidéki55
2023. március 23. 15:40
Brüsszel saját hatalmának és pénzének áldozata lessz az ottani Nérók közreműködésükkel mert nekem ne írják elő hogy magyarként hogy kellene élnem gondolkodom inkább segítek egy török földrengés áldozatot mint egy drogos holland EU-s polgárt
istvanpeter
2023. március 22. 19:59
Az Unió létrehozta a birodalmi önkény és elnyomás új kategóriáit és ezeknek a soha nem látott minőségét.
elfújta az ellenszél
2023. március 22. 18:03
Nyílt hatalmi önkény, világos üzenettel: azt csinálok veletek amit akarok. Megtehetik, hiszen a fékek és ellensúlyok rendszere alapvetően hiányzik a brüsszeli hatalmi struktúrából
olajfa1
2023. március 22. 17:51
Az "elméleti veszély" mindig fenn állhat!... főleg ha hülye elme "elmélkedik"... Az "elmélet"-et MINDIG EGY MÁSIK ELMÉLET CÁFOLJA! Ilyen amikor a hülye hatalmaskodók aljaskodnak! és az "elméleti síkra" terelik a gyakorlati téziseket! Minden "elmélet " ellen van "ellen elmélet"... csak a hülye filozófusok agyalkodnak sok pénzért meg a bankárok hogy miért más fizesse az ő elméletüket... mint a Kaliforniai bankcsődnél is!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!