Így viselkednek a „szövetségesek”?

2023. március 09. 06:21

Még hosszan citálhatnám a svéd és a finn vezető politikusok sértéseit.

2023. március 09. 06:21
null
Pilhál Tamás

„Oda jutottunk, hogy gyakorlatilag már minden uniós hatáskörbe tartozik, akkor is, ha a csatlakozási szerződésben feketén-fehéren az ellenkezője szerepel. Hogy az oktatás nemzeti hatáskör? Tesznek rá. Nagy összegben fogadok rá: az uniós bíróság hamarosan kimondja, hogy az óvodákból, iskolákból nem tilthatók ki a genderaktivisták, a gyermekvédelmi törvényt el kell törölni. S közben a nyugati politikusok hónapok óta arról hazudoznak, hogy a magyar kormány üldözi a homoszexuálisokat.(...)

A napokban magyar küldöttség utazott Svédországba, Finnországba. Azért, hogy ha már annyira szeretnének csatlakozni a NATO-hoz, és ehhez a mi támogatásunkat is kérik, a jövőben szíveskedjenek kevesebbet hazudozni rólunk. Szálljanak le a magas lóról. Regényeket lehetne megtölteni annyi hazugsággal, amennyit az elmúlt években ránk szórtak. Lapunk (a teljesség igénye nélkül) válogatást közölt e rágalmakból, íme néhány ezek közül. Magyarországon és Lengyelországban »a demokráciát lépésről lépésre kiüresítik. A szabad médiát és az akadémiát korlátozzák, ahol a klímaválság tagadását és összeesküvés-elméleteket terjesztenek, ahol a nők és LMBT-személyek jogait behatárolják, és ahol a zsidók és más csoportok elleni fenyegetés növekszik« – hazudta Stefan Löfven volt svéd miniszterelnök.

Ezt pedig Jessika Roswall, Svédország Európa-ügyi minisztere: »Magyarország legutóbbi LMBT-ellenes szabálya az utolsó csepp kell hogy legyen. Az EU-nak határozottan kell cselekednie, és az új kondicionalitási mechanizmuson keresztül befagyasztani minden Magyarországnak járó uniós forrást.« Jyrki Katainen volt finn miniszterelnök pedig így támadt nekünk: »Magyarországon az állam korlátozta a bíróságok függetlenségét és a sajtó szabadságát. Ez egy olyan fejlődés, aminek nem szabad folytatódnia. A helyzet odáig fajult, hogy már megkérdőjelezhető, függetlenek-e a bírósági eljárások ezekben az országokban, független-e a média, és az emberek szabadon élhetik-e azt az életet, amit akarnak.« Még hosszan citálhatnám a svéd és a finn vezető politikusok sértéseit. Akik most – persze – elvárják, hogy támogassuk a NATO-csatlakozásukat.”

Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2023. március 09. 13:44
pihal! Ki is lephettek a kurva anyatokba a NATO-bol! Leht, hogy meg is koszonnek, ha az arulo onkent tavozna.
tapir32
2023. március 09. 12:41
A skandináv országokban a média 80-90% -ban baloldali. Az emberek 80-85% -a elhiszi amit a média terjeszt. Ez, azt jelenti, hogy egy homogén gondolkodás nélküli tömeget sikerült előállítani. A demokráciának pedig esélye sincs! Rég felszámolták. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom popperi utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
mysstes
2023. március 09. 11:43
ezt kellett volna csinálnunk: nem támogatjuk a NATO csatlakozásukat. viszont ha ennyire félnek/tartanak az orosztól, akkor ha kívánják, speciális kétoldalú katonai szerződést/egyezményt kötünk velük, ami életbe lép, ha az oroszok valaha is megtámadnák őket. mert, gondoljuk el: ha az oroszok megtámadnák ezeket az országokat, el tudjátok képzelni, hogy a nato ne védené meg őket, hiába nem nato tagok? úgyhogy egy ilyen szerződéssel semmit nem vesztettünk/kockáztattunk volna, és ők se tudtak volna semmit se mondani, mert beléjük fojtottuk volna a szót. az a baj, hogy orbán és a politikusai nem elég firnyákosak...
Lajoss
2023. március 09. 10:18
Tudod,Tomi,nem ők tehetnek arról,hogy ilyen hitvány országgá lettünk a gazdád,a csüngőhasú országlása alatt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!