Német államminiszter: Magyarország jogállamisági és külpolitikai szempontból nagyrészt elszigetelődött az Európai Unión belül

2023. március 01. 14:24

Anna Lührmann személyes feladatának érzi, hogy kifejezze a Bizottság és a német kormány aggályait, és rámutasson arra, hogy az uniós pénzeket megfelelően kell felhasználni.

2023. március 01. 14:24
null

Anna Lührmann, a német külügy­minisztériumon belül az európai ügyekért felelős államminiszter a HVG-nek adott interjújában beszélt a magyar-német viszonyokról és arról, miért tart vissza uniós forrásokat az EU Magyarországtól. A politikus megjegyezte, hogy Németország és Magyarország között jelenleg feszült a viszony, mert

Magyarország jogállamisági és külpolitikai szempontból nagyrészt elszigetelődött az Európai Unión belül.

Lührmann szerint az Európai Bizottság erős aggályait fejezte ki amiatt, hogy Magyarország „rendeltetésszerűen használja-e fel az uniós forrásokat”, állítása szerint ezért kerültek befagyasztásra a források. Megjegyezte, az uniós döntést Berlin támogatta, szavai szerint a Bundestag tagjaként a német polgárok választott képviselő és az ő adójuk is részét képezi a Magyarországnak szánt uniós forrásoknak.

– fogalmazott az államminiszter.

Nyitókép: John THYS / AFP

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2023. március 02. 02:01
Tudsz még németül?
krampus
2023. március 02. 00:49
ez ferfi vagy no? nonek ferfi, ferfinak meg buzi.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. március 01. 20:50
Szerintem ez a nő a Bader-Meinhof terroristacsoport szökevénye. Csak rá kell nézni: potenciális bolsevista gyilkos.
Pertli
2023. március 01. 20:13
A német adófizetőknek mennyi pénzbe kerültek a felrobbantott -gáz vezetékek? Csak úgy kérdezném. Az uniós pénz nekünk nem hiányzik. Nem olyan sok az. Az ára........ meg pénzben mérhetetlen. Migráns kvóta, gender őrület, stb. Kedves elégedetlen magyarok! Tessék csak olyan országba menni, ahol a kerítés kolbászból van, nem kell dolgozni és ömlik a segély, s az örök életet ígérik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!