Merész szín- és ruhaválasztás, kevés elegancia – Dúró Dóra stílusa a Kifutóban

2023. március 16. 15:00

Sok lehetőség rejlik a megjelenésében, ám jelenleg leginkább a nem mindig megfelelő szín- és ruhafazon választás jellemzi Dúró Dóra öltözködését – Kovásznai Andrea stílustanácsadó ezen a héten a Mi Hazánk politikusát elemezte a Kifutóban.

2023. március 16. 15:00
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

 

„Stílusról  a szó klasszikus értelemében nem lehet beszélni Dúró Dóra esetében. Sokszor volt már arról szó, hogy az öltözködés nem elhanyagolható tényező a politikai karakter felépítésében, ám a Mi Hazánk politikusa által viselt ruhákkal nem lehet komoly karaktert építeni” – fogalmaz lapunknak Kovásznai Andrea, hozzátéve, hogy annak, aki „ilyen súlyú pozíciót tölt be a közéletben, muszáj kontrollálni a megjelenését”.

A szakértő szerint

látszik, hogy Dúró Dóra szeret öltözködni, változatosan tudja megmutatni magát,

de kellene mellé egy szakember, akivel egy-két dolgot rendbe raknak, „az öltözködés ugyanis tanulható”. „Az általa viselt ruhák gyakran túl rövidek, mélyen dekoltáltak vagy a kettő egyszerre, és mindez nagyon attraktív mintaválasztással is párosul. Bár nincs dresscode a parlamentben, a protokoll szabályokkal tisztában kell lenni és annak megfelelően öltözni, az alulöltözöttség nem helyénvaló. Ez az aréna nem az a terep, ahol a bájainkat közszemlére tehetnénk. Alapszabály, hogy az öltözködéssel sosem szabad túlzásokba esni, az egyensúlyra kell törekedni minden politikusnak”– mutat rá, hozzátéve: kétségtelen, hogy fiatal nőként beilleszkedni a férfiak uralta politikába nagy kihívást jelent, ám éppen a férfidominancia miatt a megjelenés stratégiai jelentőséggel bír a női politikusok számára – ugyanúgy a meggyőzés eszköze lehet, mint egy retorikai képesség.

Nőies megjelenés, de hiányzik a tudatosság

Kovásznai Andrea hangsúlyozza, hogy

a klasszikus eleganciát kiválóan meg lehetne teremteni Dúró Dóránál,

ezáltal méltón tudná képviselni a választópolgárokat. „Néha látom blézert viselni, és alkalmanként decensebb ruhák is megjelennek nála, például az egyik sötétkék ruhája fehér hajtókával nagyon jól állt neki. Szereti a magassarkú cipőket, látszik, hogy törekszik a nőies megjelenésre, és bátran, de nem tudatosan használja a színeket, ezért valami emeli, míg más legyengíti őt. Sokszor mondom: a nem megfelelő színhasználat képes legyengíteni a politikusok kommunikációját” – hívja fel a figyelmet a stílustanácsadó. Megjegyzi, hogy bár a pontos diagnózishoz színelemzésre volna szükség, megállapítható, hogy Dúró Dórának inkább a meleg tónusú színek állnak jól. Úgy véli, hogy a politikus testalkati adottságai nagyon jók, igen bájos arca van, fiatalos, stílusteremtés szempontjából sok lehetőség rejlik benne.

 

Nyitókép: MTI/ Balogh Zoltán

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Loopus
2023. március 18. 14:43
Dúró Dóra csinos, helyes, aranyos, mindig jólöltözött, ruhái mindig megfelelnek az adott helyzetnek és környezetnek. Természetesen MINDEN nő irigykedését felébreszti az a csodás adottsága, mellyel minden helyzetben úgy tud komoly maradni, hogy közben mégis kellemesen helyes, derűs az arca, vonzóak vonásai. Mindezen jóságok természetesen nagyrészt belső tulajdonságaiból erednek: tisztességes, rendes, rendezett, tudatos, intelligens - ugyanakkor mégis kellően szerény, nem hivalkodó. Röviden: Dúró Dóra csodás külsejű, szerencsés adottságú, kellemes, okos nő - mindezekből (is) következően jólöltözött, bármikor, bárhol kellemes a megjelenése. + + + Egyebekben pedig DD valójában soha sem a szélsőséges jobbik vonalhoz, hanem mindig is (amíg lehetett) a Csurka féle MIÉP vonulathoz tartozott, s a mostani Mi Hazánk is ugyanebbe a politikai vonalba sorolható. Ez egy 100 százalékig és örökösen fideszes vénember véleménye!)
masikhozzaszolo
2023. március 17. 08:42
/nem mindig megfelelő szín/ Ő még csak kétszínű. Jobbik-MiHazánk.
Mr.Woof
2023. március 17. 07:52
Dúró Dóra ruhaválasztásai tényleg előnytelenek.
brekker
2023. március 17. 00:53
"Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása" Bocs lányok, de ennek mi értelme?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!