A lengyel bányászok nagyon dühösek Greta Thunbergre

2023. március 24. 16:08

A svéd klímaaktivista és az Európai Bizottság alelnökének fényképével díszített koporsóval tüntettek a lengyel fővárosban.

2023. március 24. 16:08
null

Bányászok tüntettek Varsó belvárosában az Európai Unió metánkibocsátás csökkentésére irányuló stratégiája miatt, amely szerintük „halálos ítéletet jelent a lengyel bányaipar számára” – írja a Polsat News.

A tüntetést az Augusztus 80 nevű szakszervezet szervezte.

A demonstráció résztvevői egy „lengyel bányászat” feliratú koporsót is magukkal vittek, amelyen Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, valamint Greta Thunberg környezetvédelmi aktivista képei voltak felragasztva.

A tüntetők fáklyákkal, petárdákkal és szirénákkal hívták fel magukra a figyelmet.

Amennyiben az EU elfogadja a stratégiai tervezetet, a Polska Grupa Gornicza (PGG) lengyel bányászati csoportnak évente mintegy 1,5 milliárd zlotyval kellene hozzájárulnia a termeléshez.

Nyitókép: Twitter

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Újjáélesztett Dodó
2023. március 26. 01:07
De a bányászokat nyilván kárpótolni kellene - rövid távon, hosszú távon meg a gazdasági versenyt lassítani, hogy kiszámíthatóbb legyen az élet, és lassabban szűnjenek meg a szakmák.
Újjáélesztett Dodó
2023. március 26. 01:06
S vajon mennyi energia lenne nekünk elég? A végtelen energia vajon elég lenne, vagy akkor kiderülne, hogy a rendszer sok más helyen is ereszt?
Takarító
2023. március 25. 00:56
A kispicsa Kretén Nünberg svéd zsidó fogyaték miért nem ugrál az elnátosodáésuk miatt? Őt nem zavarja az USA-ból eredő oroszra irányuló csapásmérő fegyverzetbe csomagolt hasadóanyag behozatal? Oligofrén idiótától mit vár a SVÉD elem?
fintorman
2023. március 24. 20:39
Az EU egy mocsok, undorító szervezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik