Jobban kellene örülnünk a baloldalról érkező kritikáknak! – Böjte Csaba a Mandinernek

2023. március 29. 20:00

Ha a maffiózók le tudnak ülni és megbeszélni, kinek meddig tart a területe, a nagyhatalmak miért nem képesek erre? – teszi fel a kérdést Böjte Csaba, aki szerint a háború mindent elpusztít, a béke azonban mindent megold.

2023. március 29. 20:00
null

„A baloldalról érkező kritikák sokszor felháborodást váltanak ki a köreinkben, én viszont örülök nekik, mert azt látom mögöttük, hogy ezek az emberek azt gondolják, lehetne jobban is csinálni” – mondja a Mandinernek adott húsvéti nagyinterjújában Böjte Csaba. A ferences szerzetes szerint ugyanis azok, akik ezeket az üzeneteket megfogalmazzák, „igazából hisznek abban, hogy lehet és kell is jól végezni a szolgálatainkat, azzal pedig, hogy ennek hangot adnak, voltaképpen segítenek nekünk”. Sőt, azt is mondja, hogy szerinte jobban meg kellene becsülnünk azokat az embereket, akik az egyház vagy akár a saját mulasztásainkra felhívják a figyelmünket. „Ne féljünk egymás szemébe nézni és közösen kitalálni, hogyan végezhetnénk a dolgainkat jobban, szebben!” – kéri Böjte Csaba. 

A több mint egy éve tartó háborúval kapcsolatban a szerzetes arról beszél, „ha az embereket kérdeznénk, egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal többen szavaznának az azonnali békére, mint a háború folytatására. De hogy egy-egy fegyvergyárnak, erős üzletembernek több eszköze van az érdekérvényesítésre, egyértelmű.

Úgy véli, Ferenc pápa közelgő budapesti látogatásának középpontjában is a béke üzenete áll majd és szeretné, ha a béke zászlaját április végén Budapesten emelnénk a magasba, példát adva mindenkinek. 

Azokat pedig, akik a világ békéjéért érdemben tudnának tenni, Böjte Csaba így figyelmezteti: „Ha a maffia tagjai le tudnak ülni és meg tudnak egyezni, hogy melyik család területe meddig tartson, a nagyhatalmak miért nem képesek erre?”

További részletek a Mandiner csütörtökön megjelenő ünnepi duplaszámában!

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 30. 16:53
Nem szeretem ezt a pasit!
CharlieM
2023. március 30. 01:32
Böjte Csaba egy bölcs ember, érdemes megfontolni amit mond. Ha a kritikának nincs helye, az sajnos csak szolgaság.
-Zsolt-
2023. március 29. 23:23
Gyerekeket fürdetni azért nem engednék neki.
LancelotDuLac
2023. március 29. 22:51
ez a pedofil Böjte még él?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!