Kiderült: erről tárgyalt hétfőn este Orbán és Macron

2023. március 14. 14:16

A találkozót a francia elnök kezdeményezte.

2023. március 14. 14:16
null

A találkozót megelőzően is arról szóltak a hírek, hogy a magyar-francia csúcson Európa jövője lesz a fő téma. Az Elysée-palotában tartott munkavacsora volt a harmadik hivatalos találkozó Orbán Viktor és Emmanuel Macron között. A két vezető között leginkább az aktuális európai kérdések, a háború jelenlegi helyzete, Ukrajna támogatása, az európai védelmi ipar fejlesztése és az energiabiztonsági kérdések merültek fel. 

Az Origo megjegyzi, hogy a francia államfő az, aki rendszeresen egyeztet Vlagyimir Putyinnal. Még januárban beszélt róla Emmanuel Macron, hogy a jövőben is fog tárgyalni orosz kollégájával. 

– közölte.

A lap úgy értesült, a találkozó másik központi kérdése az volt, hogyan tudna az Európai Unió hatékony válaszokat adni „az Egyesült Államok által okozott kereskedelmi háborúra”. A két vezető az Origo szerint egyetértett abban, hogy ha nem történik rendes válaszadás, az egész unióban nőni fog a munkanélküliség. 

A tárgyaláson szóba került az is, hogy Washington egyre nagyobb nyomást gyakorol az EU-ra, hogy valamilyen módon lépjen fel Kínával szemben – írták. Az Origo szerint mind Orbán Viktor, mind Emmanuel Macron azon az állásponton van, hogy nem lehet megszakítani az ázsiai nagyhatalommal való gazdasági kapcsolatokat. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2023. március 14. 19:25
Libsi-zsidrak vilagrend = katyvasz/oskaosz/halal...
fatman
2023. március 14. 19:16
Ugyehogy Macron a Putyin pincsije? :)))
5m007h 0p3ra70r
2023. március 14. 17:16
Makaronka érzi, hogy a német befolyás erősen gyengül az EU-ban, a britek már távoztak, itt az idő pozícióba kerülni. Te kivel kezdenéd az egyeztetéseket? Azzal aki azt mondja amit hallani szeretnél? Vagy azzal aki elgáncsolhat?
Hazafi Teddymackó
2023. március 14. 16:57
Eshetett némi szó az usa nagysátán elleni esetleges, alkalmi érdekkoalícióról is, miután a pedofil genya a francia nemzetet és Macront is megalázta nemrég, megint. Macron nem hülye, Verhofstadt helyett von der Leyen is francia-magyar együttműködéssel került hatalomra. Más kérdés, hogy az akkori "kisebbik rossz" is kurva nagy bajjá lett mára, mint azóta köztudott lett. De érdemes és kell is mindenkivel együttműködni, ha az a haza érdekében áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!