Döntött a bíróság: százezreket fizethet Cseh Katalin

2023. március 18. 13:21

Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő helyreigazítási keresetét első fokon elutasította a bíróság, ellenben a perköltségek és illeték megfizetésére kötelezte.

2023. március 18. 13:21
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

Az ítélet nem jogerős – és valószínűleg fellebbezni is fog a momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin, akit első fokon a Fővárosi Törvényszék 285 750 forint perköltség, valamint 36 000 forint eljárási illeték, összesen tehát 321 750 forint megfizetésére kötelezett, miután a politikus helyreigazítási keresetet nyújtott be, amiért a hirado.hu oldalán megjelent egy cikk, valamint az M1 – Híradó YouTube-csatornáján egy videó a hozzá köthető cégnél zajló nyomozásról.

Emlékezetes, a momentumos politikus cégügyeiről tavaly nyáron a hírhedt Anonymus-álarcos figura kezdett beszélni, ennek nyomán indult meg a téma irányba a magyar sajtó. A tudósítások kapcsán a Közbeszerzési Hatóság (KH) feljelentést is tett a rendőrségen.

A Cseh Katalinékhoz köthető céghálóval lapunk is foglalkozott, sőt, igyekeztünk ábrázolni is a szövevényes kapcsolódásokat:

Az ügy kapcsán többek között kiderült az is, hogy noha az ügybe keveredett Pannónia Nyomda egyik érintett pályázatának „célja a piacon még nem lévő szolgáltatás és termék kifejlesztése” volt, három évvel korábban egy másik cég már létrehozott egy az övékéhez hasonló technológiát. Vagyis úgy tűnik, Csehék olyan eszköz kifejlesztésére pályáztak, kértek és kaphattak pénzt, amit már kifejlesztettek.

Az ügynek ráadásul nemzetközi vetülete is lett, miután egy cseh vállalat neve is előkerült a botrányhoz kapcsolódóan, ezért a NAV korábban kezdeményezte, hogy – banki adatok, adóbevallások és szerződések beszerzéséért – az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh hatósághoz, s ugyanígy járt el Litvániát és Lengyelországot érintően is.

Az ügyben korábban aktát is nyitottunk, ahol olvasóink szabadon böngészhetnek a témában írt cikkeink között.

Nyitókép forrása: Cseh Katalin facebook-oldala

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. március 19. 08:28
A szokásos. A független média minden ilyetén hírt közöl. Ja, nem. Mivel lakájmédia, közpénzzel tömve.
Box Hill
2023. március 19. 07:07
Ha a bíróság döntött, akkor a pénzfizetés miért feltételes mód?
syphax
2023. március 19. 06:35
Az "emberek"--a MAGYAR EMBEREK--NEM CSEH KATALIN! ÉS NEM Ő--CSEH--MONDJA MEG KI IS ÉRTENDŐ A "MAGYAR EMBEREK" FOGALOM ÉS TERMINUS ALATT. MINDENESETRE A TÖRVÉNYES VÁLASZTÁSOKON 4 X EGYMÁS UTÁN A MAGYAR NÉP--A NÉPFELSÉG--ÁLTAL TÖBB, MINR 2/3-AL MEGVÁLASZTOTT MAGYAR KORMÁNY(OK) SOKKAL-SOKKAL INKÁBB AZONOS(!!!)-AK A MAGYAR EMBEREKKEL--HISZEN ERRŐL SZÓL A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIA, MINT EGY LISTÁS EP VÁLASZTÁSON STRASSBOURGH-BA SÚVASZTOTT CSEKATALIN NEVŰ KÉTES EGZISZTENCIA!!! AKI ERŐSZAKOSKODÁSON-POFÁZÁSON ÉS--BIRÓSÁG ÁLTAL MEGÁLLAPITOTT-- CSALÁSOKON KIVÜL MÁSHOZ NEM ÉRT.
krampus
2023. március 19. 02:06
Hazaarulasert ha mar nem allitjak kivegzoosztag ele, legalabb bortonbe hajithatnak 20 evre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!