Nógrádi György kizártnak tartja, hogy idén véget ér a háború és az ukránok visszafoglalják a Krímet

2023. március 01. 18:17

A biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang Youtube-csatornának adott interjújában elemezte a bahmuti helyzetet és Zelenszkij keddi beszédét.

2023. március 01. 18:17
null

Nógrádi György arra a kérdésre, miért nem vonulnak vissza Bahmut városából az ukrán egységek, azt válaszolta, hogy az ukrán vezetés nyilatkozataiból az derül ki, Kijevben rendkívül optimisták, ugyanis érkezik Nyugattól a folyamatos utánpótlás. Volodimir Zelenszkij keddi beszédét hozta példának, aki úgy fogalmazott, hogy az idén befejezik a háborút és visszaszerzik a 2014-ben az oroszok által elfoglalt Krím-félszigetet. 

 – reagált az ukrán elnök nyilatkozatára a biztonságpolitikai szakértő, majd úgy folytatta, Bahmutnál látni kell, hogy három védelmi vonal van: 2014-től az ukránok nyugati segítséggel építették fel ezeket, amelyek közül csak az elsőt tudták áttörni az oroszok.

– folytatta Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő a valószínűsíthetően ukrán dróntámadásban megsérült olajfinomító kapcsán felidézte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nyilatkozatát, aki korábban azt mondta, bármikor hajlandók behatolni Oroszország területére, az más kérdés, hogy ez élő erővel vagy más technikával történne.

– mondta Nógrádi György.

A teljes adást lentebb tudja meghallgatni:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. március 01. 21:44
https://youtu.be/plgorhfjDSY
Falióra tábornok
2023. március 01. 20:21
amit nógrádi kizártnak tart, az valószínű.
Saksafar
2023. március 01. 19:53
Ha valakik egyáltalán visszafoglalják, akkor azok nem az ukik lesznek, mert lassan nem marad élő férfi az országban, már nincs kit besorozni. Márpedig a támadáshoz hadsereg kell.
CinX2natus
2023. március 01. 19:29
Nógrádi kb. ugyanekkora meggyőződéssel tartotta kizártnak majd egy éve, hogy az oroszok NEM fognak támadni... Lehet a törzsolvasók jobb ha már előre iratnak fel nyugtatót maguknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!