Ronaldo: Rövid időn belül a szaúdi bajnokság lesz az egyik legerősebb a világon

2023. március 23. 11:19

A portugál sztár meglepődött, milyen sok a jó csapat Szaúd-Arábiában.

2023. március 23. 11:19
null

Cristiano Ronaldo elismerte, hogy a szaúdi bajnokság nem olyan erős mint a Premier League, de szerinte megvan benne a lehetőség, hogy a világ egyik legjobbja legyen – írja a Goal portál.

A Manchester Unitedtól az Al-Naszrhez frissen igazolt ötszörös aranylabdás azt nyilatkozta, jól érzi magát az új helyén. „Ha nem így gondolnám, nem lennék. Nagyon versenyképes bajnokságban vagyok” – magyarázta Ronaldo az újságíróknak, majd hozzátette, hogy szerinte sokan alulértékelik a szaúdi bajnokságot. 

„Nyilvánvalóan ez nem olyan, mint a Premier League, hazudnék, ha azt mondanám, de versenyképes. Meglep, mekkora erő van benne. Jók a csapatok, kiegyensúlyozott, jók az arab játékosok, jók a külföldiek is” – részletezte, majd azt is hozzátette:

Lehetséges, hogy öt-hat év múlva, ha folytatják ezt a tervet, a negyedik vagy ötödik legversenyképesebb bajnokság lesz a világon”

***

Nyitókép: Fayez NURELDINE / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. március 25. 14:00
Szomorú, hogy a foci is tisztán a pénzröl fog szólni. Megdöbbentem amikor évtizedekkel ezelött a Manchester Inc. elnevezést láttam. Profit céget jelentve. Mint a gyógyszerreklámokon is. Most meg már csak azok vannak. De kérdés a volt gyarmatok tömegei mikor gondolják úgy, hogy nem kérnek többet a gyarmatosítók játékából. Ha az indiaiak, kínaiak nem nézik a focimeccseket, nem fizetnek. Akkor visszajön az amatör futball, amikor egy focimeccs nem azzal kezdödik, hogy egy játékosnak , vagy egy csapatnak mennyi a dollár értéke, meg a sporthíradónak nevezett sport businness híradó visszatér sporthíradónak.
kukasmacska
2023. március 23. 22:40
Egy időben a kínai bajnokságról hitték, hogy egy raklap pénzzel a színvonal is megérkezik. Pedig aktív sztárokat is igazoltak, nem is keveset, és egy rakás neves edzőt, és a létesítményekkel sem fukarkodtak. Aztán rájöttek, hogy hosszú és alapos munka nélkül nem fog menni.
DE JÓ
2023. március 23. 16:43
Olyan ez, mint Dzsudzsák Dagesztánban, csak itt egy kicsit erősebb és tartósabb a pénzügyi háttér. De a pénz nem minden. Kár érte, sokakkal ellentétben, én értékeltem a tudását és profizmusát. (A telefon leütős sztori meg szerintem egy gusztustalanul felfújt műbalhé volt.)
Falióra tábornok
2023. március 23. 16:04
de csak azért, mert a puskás akadémia 2012-re ontani fogja a topligákba a saját nevelésű játékosokat :DDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!