Törökországi földrengés: magyar mentőegységek is mennek segíteni

2023. február 06. 14:45

A hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet két keresőkutyát is visz magával.

2023. február 06. 14:45
null

Ötven fős magyar mentőcsapat indul Törökországba a hétfői földrengés áldozatainak megsegítésére. Hétfőn délután Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára indítja útnak Törökországba az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapatát.

A csoport két mentőkutyát is visz magával. A csapat tagjai tíz napon keresztül 24 órás munkavégzéssel, két váltásban, teljesen önellátó módon képesek étel, ital, fűtés, víz, szállás, energia és üzemanyag igénylése nélkül dolgozni.

(MTI) 

Nyitókép: Muslum Etgu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. február 06. 20:11
Sok sikert a mentéshez!
pollip
2023. február 06. 17:47
Remélem, az ellenzék nem kezd cirkuszolni azért, mert repülővel mennek.
Senki Alfonz
2023. február 06. 16:36
Nem értek hozzá, de elég lesz a két kutya, mert ők is csak egy műszakot bírnak fejenként és nem azért, mert erős a szakszervezetük?? Tanácsom a kutyavezetőknek: először el kell magyarázni a helyi muszlimoknak, hogy ezek a kutyák nem a Sátán megtestesülési, ezek egy jó tündér (dzsin) megtestesülései!!!!
simonvitéz
2023. február 06. 16:29
Sok sikert, kitartást! Isten áldása legyen velük az útjukon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!