Pánikol a New York Times: „Orbán Viktor politikája irányt mutat a fehér nacionalistáknak”

2023. február 24. 09:57

A lap szerint hazánk papíron demokrácia, de a gyakorlatban egypárti állam.

2023. február 24. 09:57
null

Vlagyimir Putyin irányításával Oroszország lerohanta a szabad és demokratikus Ukrajnát, írja az amerikai lap véleménycikkének  szerzője, Paul Krugman. Hogyan lehetséges, kérdezi, hogy mégis vannak olyan amerikaiak, akik nem Ukrajnáért szorítanak a véres háborúban? Mint írja, vannak jelentős politikai erők az Egyesült Államokban jobb- és baloldalon egyaránt, amelyek ellenzik az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatást, és egyértelműen Oroszország győzelmét szeretnék látni.

Putyin azonban nem az egyetlen külföldi autokrata, akit Amerika szeret, teszi hozzá Krugman. „Orbán Viktor a konzervatívok ikonjává vált, a CPAC konferenciáinak előadója volt.

A mai Republikánus Párt nagy része ezt akarja. Pedig Orbán nem jobboldali személyi kultusz alanya. Hány amerikai konzervatív tudja egyáltalán, hogy néz ki a magyar kormányfő?” – írja a cikk szerzője. Ezzel szemben Putyin személyi kultusz tárgya Oroszországban, és az amerikai jobboldalon is évek óta az, teszi hozzá a szerző.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. február 27. 11:04
Az a legszomorúbb az egészben hogy a tajmsz olvasói ezt beveszik.. És az a normalitás amiben ők élnek A woke az elmbeteq qu a BLM a cancel culture.. Beteg világ ..
optimiska
2023. február 25. 12:51
Mo-n a fehér macinalisták elsöpörték a sokszínű ellenzéket a választásokon. Már a pedofilok sem űzhetik nyugodtan az ipart! Nem úgy mint New Yorkban! Háborog a gyomrom, meg a tájmsz.
petike21
2023. február 24. 22:29
Tudjuk,a demokrácia az amikor hullák választanak maguknak egy szenilis vénembert elnöknek.
fatman
2023. február 24. 13:39
kurva soros-féle újságírás... basszátok a kurva anyátokat!!! igen, azért utálnak minket, mert példát mutatunk, hogy lehet sikeres a konzervatív kormányzás!!! szarjatok, libsi férgek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!