Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

2023. február 22. 14:33

Agócs Jánosnak két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kell bíróság elé állnia.

2023. február 22. 14:33
null

Vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Agócs Jánossal szemben. Az Országos Roma Önkormányzat elnökét két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt állítják bíróság elé – tudta meg a 24.hu.

A lapnak Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hat év börtönt, hat év közügyektől eltiltást és kétmillió forintos pénzbüntetést kértek a vádlottra az előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A vádirat alapján Agócs tavaly tavasszal elhatározta, hogy elnöki pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi akként, hogy az elnökséget az ezért fizetni hajlandó képviselőtársának játssza át.

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető letartóztatását, amely kényszerintézkedést az ügyészség két hónap elteltével szüntetett meg. 

„A férfi végül beismerte a bűnösségét, és azzal indokolta a tettét, hogy komoly pénztől esett volna el, ha lemond a vezető tisztségéről, illetve a további terveinek a megvalósításához is kellett a pénz” – írja a portál. 

Agócs János jelenleg is az ORÖ elnöke, ám csak névileg, ugyanis egy másik embere irányítja a szervezetet. 

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. február 23. 16:08
Farkas Flóri, Kolompár Orbán nagy elődök. Valahogyan nyomukba kell érni.
Namond
2023. február 22. 18:48
Agócs János, mi a fene? NEM FARKAS FLÓRI? MI A FENE!
Ödenburger
2023. február 22. 18:33
A legkevésbé meglepó hírek: - Válik a sztárpár - Dopping a Tour-on - Pénzlenyúlás a cigányoknál
Rasdi
2023. február 22. 17:50
Hogy mindig problémák vannak ezen szervezet körül....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!